İntel İ7 vs Ryzen İşlemci

I5 6600 islemci GTA 5 icin Ultra ayarlarda hayli hayli yetmesi lazim. Sorunun CPU'dan degil de, sisteminizin icindeki baska bir bilesen ya da software'den kaynakli olmadigina emin misiniz?

Bilgisayarda bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Tabiki advanced yumuşatma kapatınca yüzde yüz olmuyor. Bunlari açınca yetmiyor gibi geliyor bana işlemci. Bilgi edinmeden sistem toplayınca böyle oluyor malesef. İşlemciyi değiştirmeye şimdi bir fırsatım var değiştirdim değiştirdim değiştirmezsem i5 olarak kalacak ve almadığım icinde cebime parada kalmayacak benimki şuan öyle bir durum.

Sorun monitörden. İşlemcin zaten ucu ucuna yetiyor. Üstüne bir de 60 Hz 1080p monitör bayağı zorluyor sistemi. Paranı anakarta işlemciye vermek yerine adam gibi bir monitör al.

144 Hz veya 2k.

Bende böyle düşündüm. İşlemciyi değiştirmem şuan sisteme bir faydası olmayacak mi yani bi kac fps mi farkeder sizce ?

The Witcher 3 1080p de %70, 4K da %25 CPU kullanıyor ben de. 6600K işlemcim. Yani monitörü değişin daha iyi.

O zaman şöyle söyliyim i7 6700 almak için sadece i5 6600 işlemcimi vereceğim şuan ve i7 0 olacak tabiki. Hani şöyle bi durumda var eğer ileride monitör aldığımda i5 6600 ile arasında fark olmayacak ise boşuna masraf yaptırmakta istemiyorum. İ7 6700 alınca sistemim rahatlamayacak mı ?

O zaman şöyle söyleyim i7 6700 almak için sadece i5 6600 işlemcimi vereceğim şuan ve i7 0 olacak tabiki. Hani şöyle bi durumda var eğer ileride monitör aldığımda i5 6600 ile arasında fark olmayacak ise boşuna masraf yaptırmakta istemiyorum. İ7 6700 alınca sistemim rahatlamayacak mı?
Neredeyse aynı performansı alırsınız. 2K-4K monitör alın sistem rahatlar. Core i7 6700 alırsan 1080P'de o GPU kullanımı daha aşağı düşer.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı