Intel mi Ryzen mi?

Oyunlarda 1080P'de yüksek FPS almaksa hedefin Intel derim.
Yayın konusu da Nvidia ekran kartı kullananlar için ikiye ayrılıyor:
OBS ile yayın yaparken yazılım yerine NVENC seçerseniz işlemciye %3 civarı (ortalama) yük biniyor. İşi Nvidia ekran kartı yapıyor.
OBS ile yayın yaparken yazılımı seçerseniz bol çekirdek ve izlek/thread gerekli. Bu seçenekte AMD ağır basıyor.
İstek ve beklentilerinizi bu hususa göre belirleyip en doğrusunu siz seçebilirsiniz.

AMD Ryzen 5 3600'ü ve Intel Core i5 10400F'yi karşılaştırırsak;
*Her ikisi de 6/12 işlemci.
*Çoklu çekirdekte AMD, Intel'den iyi diye bir şey yok. Eskidendi o.
*Tekli çekirdektede aşağı yukarı aynılar.
*AMD OC oluyor ama Intel OC olmuyor (yapılmasınıda mantıklı bulmuyorum zaten).
*AMD, eski anakart destekliyor. Intel ise çıktığı neslin anakartını destekliyor sadece (pöh! AMD'nin tek esprisi).
*Intel'e göre daha yüksek önbellek miktarı (birden fazla uygulama kullanmıyorsanız, bir işe yaradığı yok).
*B460 anakartlar, B550 anakartlara göre hatrı sayılır miktarda daha ucuz.
*Kişisel düşüncem; AMD Ryzen 5 3600+ B450 anakart almak yerine i5 10400F+ B460 anakart almak...

Ek olarak 2K ve 4K çözünürlükte orta seviye Intel ve Amd işlemciler her türlü işinizi görür.
Tahminim yeni çıkacak RTX 3080 ve 3090 2K'da işlemci darboğazına uğrayabilirler orta seviye işlemcilerde. RTX 3070 de 2K çözünürlükte orta seviye işlemcilerle bazı oyunlarda darboğaz yapabilir.
RTX 3070-3080-3090 çok güçlüler.

Teahcer80 oyunlarda yüksek FPS almak istiyorum yayında yapacağım tam önerebilir misiniz acaba bana en iyisi hangisi detaylı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı