İntel Pentium G3258 Ömrü Kaç YIl?

Kardeşim çok darladın beni yeter be. Yazmadan önce ara, izle, oku biraz lütfen.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yukarıda attığım videoyu izledin umarım.

Yukarıda attığım videoyu izledin umarım.
Kaç tane aynı içerikli post atacağım daha anlaman için? Ben diyorum ki i3 4160 yerine g3258 alıp kalan parayı ekran kartına yatırmak ve daha yüksek bir ekran kartı almak daha mantıklı ve daha performanslı, sen gelip aynı sistemde işlemci karşılaştırmasının videosunu atıyorsun. Bak şimdi git sen i3 4160 al ona fury x tak daha da tatmin olmazsan crossfire yap hyperthreading var nasıl olsa ama yeter beni sal artık lütfen.

Kaç tane aynı içerikli post atacağım daha anlaman için? Ben diyorum ki i3 4160 yerine g3258 alıp kalan parayı ekran akrtına yatırmak ve daha yüksek bir ekran kartı almak daha mantıklı ve dah performanslı, sen gelip aynı sistemde işlemci karşılaştırmasının videosunu atıyorsun. Bak şimdi git sen i3 4160 al ona fury x tak daha da tatmin olmazsan crossfire yap hyperthreading var nasıl olsa ama yeter beni sal artık lütfen.
Ok.

Hep haklı olduğunu iddia eden bu arkadaşla fazla tartışmayın beyler, daha okuduğunu anlayamayan biri o(ne dediğimi başka bir tartışmamızdan bilir o ).
İ3 yerine G3258 almak daha iyiymiş. Hep onun dediği doğru zaten. Yaşına bakın anlarsınız dediğimi. İyi o zaman G3258 ile GTX 980 alalım her oyunu oynarız 100 FPS'de. O işlemciye en fazla 750 Ti takılır darboğaz olmadan. İ3 4160 işlemcinin içinde 4 adet iş parçacığı var bunlar çekirdek görevi görebiliyor. Ama yok canım galeano her zaman haklı H.T teknolojisi boşuna konulmuş.

Hocam tamamen katılıyorum. Zamanında i5 alanlara al bu 150 lira hem de aynı performans diye g3258 öneriyorlardı şimdi aynı tip insanlar 3 fanı olmuş. Hani bir deli kuyuya taş atmış bin akıllı çıkaramamış derler ya onun misali. Bir de öyle bir savunuyorlar ki gerekse canlarını verecekler, manipüle canavarları. :D

Çok sığ bir bakış açısı. Burada zamanında G3258 önerildiysede bir yere kadar önerilmiştir. Sebebide gelişen teknoloji ile birlikte daha önce önerilen G3258'in artık yetersiz kalmasıdır. Atıyorum 2013 yılında GTX670 önerebilirsin ama şimdi önersen sana gülerler. Hep söylerim bilgisayar elektronik sektörü nankördür bugün övüp yere göğe sığdıramadığımız donanımların 2 sene sonra yüzüne bakmayız. Buda aynı hesap senin şu an yaptığın gelişen teknolojinin arkasında çakılı kalmaktır. Zamanında herkes seninle aynı fikirde şimdi niye değil dersen sorunu önce kendinde araman gerekir.

Son düzenleme:
Çok sığ bir bakış açısı. Burada zamanında G3258 önerildiysede bir yere kadar önerilmiştir. Sebebide gelişen teknoloji ile birlikte daha önce önerilen G3258'in artık yetersiz kalmasıdır. Atıyorum 2013 yılında GTX670 önerebilirsin ama şimdi önersen sana gülerler. Buda aynı hesap senin şu an yaptığın gelişen teknolojinin arkasında çakılı kalmaktır. Zamanında herkes seninle aynı fikirde şimdi niye değil dersen sorunu önce kendinde araman gerekir.
Yalnız G3258 önerilirken şuan arkadaşların bir taraflarını yırttığı i3 4160'da piyasadaydı ve kimse adını ağzına almıyordu. Ben o insanlarla aynı fikirde değildim şuanda değilim saçma sapan yorum yapmadan önce yazdıklarımı okuyup anlamaya çalış lütfen.

i3 4160 dört çekirdekliymiş gibi konuş panpa :) Yahu G3258 fiyatına göre mükemmel bir performans sunuyor. Her oyunda mükemmel değil. Zaten alan kişinin bunu da bilmesi lazım. Sonuçta ucuz işlemci. Ama buna çöp deyip yerine çine çift çekirdekli işlemci önermeyelim. Bari i5 önerelim de bir mantığı olsun.

Anlatmak istediğim şey tam da bu ama hala neyi diretiyorsunuz ona anlam veremiyorum bir insan sırf tartışmada kendini üstün tutmak için önüne gelen her şeyi gözünü kırpmadan nasıl manipüle eder.
Benchmarklar ortada, fiyatlar ortada, derdiniz ne peki?

Çok sığ bir bakış açısı. Burada zamanında G3258 önerildiysede bir yere kadar önerilmiştir. Sebebide gelişen teknoloji ile birlikte daha önce önerilen G3258'in artık yetersiz kalmasıdır. Atıyorum 2013 yılında GTX670 önerebilirsin ama şimdi önersen sana gülerler. Buda aynı hesap senin şu an yaptığın gelişen teknolojinin arkasında çakılı kalmaktır. Zamanında herkes seninle aynı fikirde şimdi niye değil dersen sorunu önce kendinde araman gerekir.
Biz i3 önererek gayet doğru yapıyoruz. Skylake için çoğu kişinin bütçesi yetersiz. İ3 4160 için rahatlıkla 4 çekirdekli diyebiliriz çünkü her çekirdek için 2 adet iş parçacığı bulunduruyor.

4 çekirdekli diyemezsin, 2 sanal 2 fiziksel çekirdekli diyebilirsin. İlkokula gitmedin mi kardeşim sen? Elma ile armut toplanmaz ya hani. İş parçacığı ve çekirdek aynı şey değildir. Intel'in resmi sitesinde bile 2 çekirdek yazıyor ama yien de sen bilrisin tabii. :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı