Intel Q9400 R7 240 Sistem Oyunda Takılma Sorunu

Daha fazla  
Öncelikle herkese merhabalar. Sistemde oyun oynarken takılma sorunu yaşamaktayım. Anlık takılma 1-2-3 sn gibi. Bilgisayarım eski ama birkaç iyileştirme yapılmasına rağmen neden kaynaklandığını çözemedim. Oynadığım oyun da Warface. Bellek ve CPU tam kullanılmamasına rağmen sıkıntı var. Fanlarımın hepsi temiz. Termal macun yenilendi. Yardımlarınızı rica ederim.
  • Intel Quad 2 core Q9400 işlemci ( en fazla sıcaklık 55-60 - 65 derece arası )
  • LGA 775 anakart ( güncellemesi yapıldı )
  • 4 GB ADATA RAM ( eski tip ) ( 667 - 800 mhz )
  • 120 GB Samsung 740 Evo SSD ( windows kurulu )
  • 300 GB Harddisk ( depolama ) ( oyun kurulu )
  • MSI R7 240 Ekran Kartı 2 GB 128 bit DDR3 ( güncellemesi yapıldı )
  • 600 Watt PSU ( everest )

Son düzenleyen: Moderatör:
evet dostum denedim. fakat ben hdmi bağlantı üzerinden 106 ekran tv de oynuyorum. acaba omu sıkıntı oldu. neyse aksam format attım bugun denicem inş. başka onerisi olan varsa yardımlarınızı rica ederim.

Öncelikle herkese merhabalar. Sistemde oyun oynarken takılma sorunu yaşamaktayım. Anlık takılma 1-2-3 sn gibi. Bilgisayarım eski ama birkaç iyileştirme yapılmasına rağmen neden kaynaklandığını çözemedim. Oynadığım oyun da Warface. Bellek ve CPU tam kullanılmamasına rağmen sıkıntı var. Fanlarımın hepsi temiz. Termal macun yenilendi. Yardımlarınızı rica ederim.
  • Intel Quad 2 core Q9400 işlemci ( en fazla sıcaklık 55-60 - 65 derece arası )
  • LGA 775 anakart ( güncellemesi yapıldı )
  • 4 GB ADATA RAM ( eski tip ) ( 667 - 800 mhz )
  • 120 GB Samsung 740 Evo SSD ( windows kurulu )
  • 300 GB Harddisk ( depolama ) ( oyun kurulu )
  • MSI R7 240 Ekran Kartı 2 GB 128 bit DDR3 ( güncellemesi yapıldı )
  • 600 Watt PSU ( everest )
Dostum ne kadar PSU'nun yeteceğini düşünsem de 'EVEREST' markası beni şüphelendiriyor. 600W olduğuna bakma 250W belki veriyodur o PSU. Resmini atarsan bi bakalım.

evet dostum denedim. fakat ben hdmi bağlantı üzerinden 106 ekran tv de oynuyorum. acaba omu sıkıntı oldu. neyse aksam format attım bugun denicem inş. başka onerisi olan varsa yardımlarınızı rica ederim.

TV'nin input lag'ından kaynaklanıyor olabilir.

Psu ile olan bağlantısını anlayamadım. Psu yüksek diye takılma sorunu ilk defa duydum. 300 waat psu vardı o yetmediği için arkadasımdan tedarik ettim. pusu üzerinde 600 waat yazıyor ama 500 waat veriyor. Psudan yana sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Herkez biseyler diyor. Kimisi ram diyor. işlemci diyen var. Harddisk diyen var. Nasıl bulucam onuda bilmiyorum. Msi afterburner vardı takip için belki ondan olabilir. Ali güngör beyin bir yazısında denk gelmişti. Aksam format attım durum degismedi.Neden kaynaklandigini bir turlu bulamadim. Boyle devam yapicak bisey yok artik herkeze ilgisinden dolayi tesekkur ederim. En dusuk ayari kullaniyorum oyun iceriginde 80 fps degeri aliyordum. Darbogaz mi soz konusu acaba.

@Recep Baltaş ve @Ali Güngör bey öneriniz varmı. Teşekkürler.

şuan Warface oyununu orta seviyede oynuyorum.. gpu % 60 -98 kullanılıyor. cpu % 75 üstüne çıkmıyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı