Intel Sorularınızı Cevaplıyor!

4 Kasım 2021’de Intel, DDR5 ve PCI Express 5.0 destekli yeni 12. Nesil işlemcilerini piyasaya sürdü. Biz de bu işlemciyi kapsamlıca inceledik ve performansını değerlendirdik. Melez bir mimari kullanan bu işlemci ve yeni platform hakkında sorularınız varsa bunları sormanın şimdi tam zamanı! Intel, 12. Nesil yeni Rocket Lake ile ilgili sorularınız cevaplayacak.

12. Nesil ve genel olarak Intel ile ilgili sorularınızı bu başlıkta sorabilirsiniz. Sorduğunuz soruları Intel mühendislerine ileteceğiz ve şirket de bunları cevaplayacak.

Şubat ayında Intel ile yapacağımız video konferansta sorular cevaplanacak ve cevapları da yine buradan sizlerle paylaşacağız.

Güncelleme: Intel soruları cevapladı, videomuz yayında:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
Cahilce olabilir ama işlemciler neden entegre bir soğutmayla çıkmıyor? Direkt lehimli vs. olsalar bizleri de termal macun kaynaklı dezavantajlarla uğraştırmasalar diye hayal kurarım yıllardır.
 
  1. Yakın gelecekte Intel kendini nasıl geliştirmeyi planlıyor ve Intel'i ne gibi değişiklikler bekliyor?
  2. Oyun performansına odaklı bir ekran kartı geliştirmek Intel'in gelecek planları arasında mı?
  3. Not: 2. soru da olumsuz bir cevap aldıysak bu soruya geçmenize gerek yok. NVIDIA ve AMD gibi gelişmiş DLSS, Reflex tarzı sistemler de Intel tarafından eğer oyun performansına odaklı ekran kartı yapılırsa DLSS ve reflex sistemlerini Intel daha değişik şekilde geliştirip Intel ekran kartlarına dahil edilecek mi?

Sorularım sadece bunlar, merak ettiklerimde bunlar. Sizlere çok saçma gelebilir.
3'ünün de cevaplanmasına gerek yok sadece 1'ni cevaplasanız benim için bir merak gider miş olursunuz 💛
 
Neden uygun satılan işlemcilerin çarpan kilitleri kapalı? Neden her işlemciye kendimiz müdahale edemiyoruz?

Tahminimce zaten 2 sene garantisi oluyor işlemcilerin. Adam neden OC'ye izin verip sürekli bozulan ürünleri değiştirsin ki. Hem zarar girer hem de kullanıcı hatası mı değil mi anlayamadığı için vermek zorunda kalır.
 
Bir oyuncu olarak neden AMD değil de Intel kullanalım?
Oyuncuya bağlı. Mesela birinin oyunculuğu şundan ibaret olabilir:
1644174767270.png

Bunun için ise eski bir Intel işlemci alır geçer muhtemelen.
 
Bir oyuncu olarak neden AMD değil de Intel kullanalım?

Çünkü AMD'ye göre çok daha iyi OC olabiliyor. Biz stok değerlere göre değerlendiriyoruz. Halbuki 5900X'in OC hali ve 10900K'nın OC halini kapıştırırsak 10900k alacaktır. Tabii soğutma koşullarına göre değişir OC. Orayı unutmamak lazım. OC yapmayacak kullanıcıları göz önünde bulundurursak AMD şu an yine daha iyi.
 
intel-confirms-the-launch-standalone-gpu-2020-1528910327.jpg

Şöyle bir şey görecek miyiz?
Intel, NVIDIA'ya rakip olabilecek mi? İntel ekran kartı incelemenizi gördüm ama kart sadece ofis bilgisayarlarında kullanılabilecek seviyedeydi. Bu işler için entegre grafik gayet yeterli olabilecek iken Intel'in kart çıkarma çabası, bu işi büyütmek istediği izlenimini veriyor. GPU pazarında üç firmanında boy göstermesi hepimizin faydasına olur. Firmalar stock sıkıntımızı bitiriler ise kara borsacılara kalmayız.
 
H serisi işlemcilerde iris Xe yerine daha kuvvetli bir dahili grafik birimi görecek miyiz? AMD RT destekli RDNA 2 Grafik birimleri ile çıtayı çok yükseltti. Intel cephesinin buna cevabı ne olacak?
12.nesil H işlemcilerde çekirdekler neden performans ve verimlilik çekirdekleri olmak üzere ayrıldı? Intel bunun uzun vadede başarılı olacağını öngörüyor mu?
 
Intel mobil işlemcileri rakibine göre çoklu çekirdek performansında çok geride. Bir de GPU olarak AMD bayağı bayağı önde gidiyor. Intel mobil işlemcide GPU ve çoklu çekirdek performansına önem verecek mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı