Intel ve Ryzen işlemci farkı ne?

Intel -> pişmanlık, AMD -> soğutucu parası.

Intel alırsan soket değiştirirler güncelleyeceğinde hüü diye ağlarsın anakart bakmaya başlarsın AMD alırsan işlemcin sıcak çalışır soğutucu bakmaya başlarsın.

Dostum AMD FX dönemini geride bıraktı ama Intel kendi FX dönemini yarattı, artık AMD ısınıyor gibi bir söylem olamaz, evet yine ısınıyor ama Intel'in son serileri kadar asla ısınmaz.

Dostum AMD FX dönemini geride bıraktı ama Intel kendi FX dönemini yarattı, artık AMD ısınıyor gibi bir söylem olamaz, evet yine ısınıyor ama Intel'in son serileri kadar asla ısınmaz.
Ryzen 3 3300X kullanıyorum 78 dereceleri gördüğü için CBP kapattım. (TLOU'da 84'ü gördü.) @Turgineer hocamın işlemcisi R5 5500 sıcak çalıştığı için aynı şekilde o da böyle bir yöntem izledi. R5 5600 zaten hepimiz olayını biliyoruz. Daha üst seviye işlemciler için %90 soğutucu tavsiye ediyorlar. Nasıl ısınmıyor ki?

Hocam 30k'ya size iyi bir sistem dizemiyorum. Yani Intel toplamaya kalksam 13600KF koysam bütçenin 1/3'ü gidiyor. 13400F de koymak istemiyorum çünkü 13600KF çok daha iyi. Ama böyle bir DDR5 sistem toplarsam 30k bütçeyi çok aşacak.

Intel tabanlı hazır sistemleri açıkçası ben beğenmiyorum çünkü 13400F yanına en giriş seviyesi ucuzundan DDR4 bir anakart ve DDR4 ram koyuyorlar.

30k üzerine çıksaydı güzel bir Intel sistem toplardım.

30k bütçe için hazır sistemler arasında;

Intel:

AMD:

Bu 2 seçenek arasında AMD tercih etmeniz daha iyi olur, Intel hazır sistem için DDR4 bir anakart ve DDR4 ramler mevcut, tavsiye etmem.
DDR4 fiyatları biraz daha uygun ama ilerliyen zamanlarda DDR5 geçiliyor almışken yeni bir sistem yapmak benim için daha mantıklı geliyor benim aklımda hazır sistem değil parça parça alıp toplamayı düşünüyorum fiyat araştırmasıda yaptım benim istedigim sistem yaklaşık 30k rahat patlıyor
*32 gb ddr5 ram 5600 mhz
*1tb m2ssd okuma 5000 yazma 47000
* ryzen 5 7500F veya 5 7600x
*ASUS RX 6650 XT veya 6700 xt 8gb ile 12 gb
* Anakart: ASUS Prime A620M-K
*kasa PowerBoost PR028BB 650W 80+Bronze
bu sistem nasıl peki ?

Ryzen 3 3300X kullanıyorum 78 dereceleri gördüğü için cbp kapattım. (TLOU'da 84'ü gördü.) @Turgineer hocamın işlemcisi R5 5500 sıcak çalıştığı için aynı şekilde o da böyle bir yöntem izledi. R5 5600 zaten hepimiz olayını biliyoruz. Daha üst seviye işlemciler için %90 soğutucu tavsiye ediyorlar. Nasıl ısınmıyor ki?

İyi de bu segmet işlemcilerin hepsinde soğutucu tavsiye ediliyor bu normal zaten, R3-I3 serisinde stok soğutucu yeterli geliyor, R5-I5 serisinde stok soğutucu idarelik koyuluyor.

DDR4 fiyatları biraz daha uygun ama ilerliyen zamanlarda DDR5 geçiliyor almışken yeni bir sistem yapmak benim için daha mantıklı geliyor benim aklımda hazır sistem değil parça parça alıp toplamayı düşünüyorum fiyat araştırmasıda yaptım benim istedigim sistem yaklaşık 30k rahat patlıyor
*32 gb ddr5 ram 5600 mhz
*1tb m2ssd okuma 5000 yazma 47000
* ryzen 5 7500F veya 5 7600x
*ASUS RX 6650 XT veya 6700 xt 8gb ile 12 gb
* Anakart: ASUS Prime A620M-K
*kasa PowerBoost PR028BB 650W 80+Bronze
bu sistem nasıl peki ?
30 bin lira bütçen varsa çok kötü.

İlla DDR5 olsun diyorsan bunu al bari.

30 bin lira bütçen varsa çok kötü.

İlla DDR5 olsun diyorsan bunu al bari.
kendi düşüncem ama yanlışda olabilir benim yaptıgım hazırladıgım sistem bu attıgınız linkten 1 tik önde diyebilirim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı