Intel vs AMD

Bütçe
30000
Merhaba, hazır bilgisayar almayı düşünüyorum ve 30 bin bütçe mevcut. Ekran kartı tarafında 3070 düşünüyorum ancak işlemci tarafında Intel mi AMD mi sorusuna o kadar kaynaktan bakmama rağmen net bir cevap bulamadım. Intel'in soket değişimi, AMD tarafında sıcaklık gibi iki markada da bu tarafta sıkıntılar olduğu söyleniyor. Sizce AMD mi Intel mi alınmalı ve neden?
30 bine 3070 almamalısın bence.


Bu sistemi i5 13400F ve kasayı GT501 veya GT502 yaparak alabilirsin.
 
Korkmadan amd seçmenizi tavsiye ederim. Isınmalar normal zaten 90 dereceye kadar işlemciye bir şey olmaz. Bu tür cihazlar bu sıcaklıklara uygun üretiliyor. İlla ben düşük sıcaklık istiyorum derseniz de iyi bir soğutucu ile daha düşük sıcaklıklarada çekebilirsiniz.
 
Korkmadan AMD seçmenizi tavsiye ederim. Isınmalar normal zaten 90 dereceye kadar işlemciye bir şey olmaz. Bu tür cihazlar bu sıcaklıklara uygun üretiliyor. İlla ben düşük sıcaklık istiyorum derseniz de iyi bir soğutucu ile daha düşük sıcaklıklarada çekebilirsiniz.

Ben şahsen 65 dereceyi geçince korkuyorum. O yüzden Intel tercihimdir.
 
Soket konusunda kesinlikle AMD. Bir anakart alıyorsunuz, sonrasında bir sürü yükseltme imkânınız oluyor.

O konuda AMD çok iyi. Bir i5 9400F aldım değiştirmek için anakart değişmem lazım.
 
40 k bütçede RX7900 ile sistem gördüm ama tabii o sistemde anakart ve işlemcide güzeldi. RX 7900 XT 20 k geri kalan 10k ya da geri kalanları belki halledebilirseniz bu ekran kartını alabilirsiniz. Asıl demeye çalıştığım 30k bütçede 3070 düşünmeniz mantıklı değil hocam. İyi düşünün.
 
İşlemci ise bence AMD fiyatının üstü performans veriyor ve uyumluluk konusunda oldukça güzel ve oyun için daha iyi performans veeriyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı