Intel'den 18 Çekirdekli Core i9 7980XE İşlemci

AMD'nin Threadripper işlemcilerine karşılık vermek için bu sefer işleri sıkı tutmuş diyemeyeceğim. Benim anladığım Intel'in elinde her zaman atacak bi barut bulundurması ve yeri geldiginde kullanması. AMD Ryzen serisi artı Threadripper serisi olmasa bu kadar çekirdekli işlemcileri mahzen de bekletmeye devam ederdi kesin. Soket yapısı ise LGA 2066 olarak gelecek.

Adsız.jpg

intel-yeni-i9-islemciler.png

Önceden çıkan söylentiler ile pek uyuşmuyor gibi yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum. TDP değerleri biraz daha düşük gözüküyor. 18 çekirdekte 165W gücü yakalamışlar. Sanırım Xeon işlemci tarzı bir yapıya sahip olacak. Saat hızları artırılmış bir biçimde.

7980XE nedir, eXtreme'nin Extreme'si gibi :D
Benim asıl istediğim Pentium ve i3 seviyesinde rekabetin iyice kızışması.
Bir de Intel fiyat olarak bir sürpriz yapmazsa eğer, 10 çekirdekli Intel işlemcisi fiyatına 16 çekirdekli AMD işlemcisi göreceğiz gibi duruyor. İki seriden de Technopat'a birkaç işlemci gelir umarım da yayıla yayıla izleriz rekabeti :D

Öncelikle; ne Ryzen R9, ne Intel I9 oyun için değil.

Bunlar, oynadığımız oyunları üretecek işlemciler. O yüzden fiyatları pahalı olabilir.

Zir abunu alan adam, bi bu kadar, hatta daha da fazlasını ekran kartına harcayacak.

Tabii bir de şu var, bu işlemcilerin çıkmasının nedenlerinden biri de REKABET.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı