İnternet diye bir şey yoktur

Madem o mantık ile konuşacağız; teknolojiden soyutlanıp, belinde yaprak ve elinde mızrak ile yemek peşinde koşabilirsin.

En ucuz eğlence internette takılmak oluyor.
1 kitap alsan pahalı, spor ile uğraşsan yine pahalı.

Ebeveyinler de çocuklarıyla uğraşmak istemediği için eline veriyorlar tableti, telefonu mutlu ediyorlar. 🙄

İnternet diye bir şey yok. Bir sürü insanın telefon ekranından, bilgisayar ekranından yüzlerine yansıyan görüntüleri hayatının merkezi yapmasını saçma buluyorum. Zaten beynimizi kötü etkilediğinden eminim. Özellikle yaşıtlarımının çoğunluğunun hem pandeminin de etkisiyle LoL gibi saçma sapan oyunlara, sosyal medya uygulamalarına bütün boş zamanını gömmesi beni korkutuyor. Nasıl bir nesil yetişiyor acaba?

Senin çağında ateşi elimizle ovalayarak 5 saatte mi yakalım.

İnternet kötü demedim. İnterneti hayatımızın merkezi yapmak, ciddiye almak kötü dedim. İnternet diye birşey yok bence. İlgi alanlarımızı bilgisayar, telefon gibi aletler içerisinde sınırlamak bence hem beynimiz için hem birey olarak kötü birşey, bence internet yoktur. İnternetin benim gözümde önemi bu. Samimi de değil.
Yükseliş, teknoloji çağında interneti kötülemek biraz saçma değil mi?
Tüketim çağı.

Şahsen internet olmasaydı, yaşar mıydık? Evet yaşardık, ama artık internet günümüzde bir gereklilik, internetin kötü yönlerinden bahsetmişsin, gereksiz. Ne yapayım sen internet istemiyorsun diye, günümü onsuz yapamadığım oyunumu mu bırakayım?

Şu çağ zaten internet çağı, bu konu çok gereksiz ahbap.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı