Çözüldü İnternet hızı 0.01 Mbps'ye düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kablolar Direkten doğrudan evin çatısına geliyor oradan hatta gidip aşağıda modeme bağlanıyor. Çatının içinde kabloların hasar göreceğini sanmıyorum. Ne tavsiye edersiniz?
Upload hızı her zaman sabit bu arada.

Modemim de eski değil. Telekom'un kendi bağladığı modem. Geçen aylarda değiştik.

Dosya Ekleri

• 1732702790272.png
    15,1 KB · Görüntüleme: 25
  • 1732702871999.png
    294,9 KB · Görüntüleme: 23

dB değerini değiştirme imkanınız var mı? Var ise 4 yapmayı dener misiniz lütfen?

Nasıl yapılacağını bilmiyorum. Başka ne önerebilirsiniz? Nasıl düzelecekki bu sorun böyle?

Bu hız testini 5 GHz ile mi yaptınız? Müstakil binada oturuyorum 2.4GHz ile bağlandığım zaman sizinkinden beter sonuçlar alıyordum 0.5Mbps gibi lakin 5GHz ile test yaptığımda 102 Mbps dahi görmüştüm 100Mbps'lik paketimde. Onun dışında dairenize gelen kablolamada bir sorun olduğunu sanmıyorum gayet stabil gibi duruyor.

Ethernet ile bağlanıyorum ben. 0.01 Mbps ve 10Mbps arasında hız alıyorum bu saçmalık yaşanmaya başlayınca. Eskiden az olurdu şu an neredeyse tüm gün oluyor. (diğer aygıtlarda da aynı.)

Attığınız değerler temiz, "Hat gürültüsü" diye bir değer olması lazım ayrıca. Onda kaç yazıyor?

Ethernet ile bağlanıyorum ben. 0.01 Mbps ve 10Mbps arasında hız alıyorum bu saçmalık yaşanmaya başlayınca. Eskiden az olurdu şu an neredeyse tüm gün oluyor. (diğer aygıtlarda da aynı.)

Benim de altyapım bakır kablo idi 50Mbps'lik bir paket kullanıyordum. Superonline'nin kendi vermiş olduğu modem yerine kendime Keenetic carrier DSL modemini satın aldım 5 ay kadar onu kullandım. dB değerini değiştirerek biraz da olsa bu hız problemimi çözebilmiştim. Lakin Online oyun oynadığım için aradabir pingim çıktığı için artık gına geldi ve elektrikçi yardımı ile daireme CAT6 Kablo çektirttim. Bununla beraber internet hızım 45'in altına düşmedi neredeyse. Kablolamadan 2 ay sonra şansıma binaya fiber geldi fibere geçiş yaptım. Kısacası belki bir elektrikçi yardımı ile kablolamayı CAT 6 olarak değiştirebilirsiniz. Bu arada bina kaç yıllık?

Burada var mı?
Attığınız değerler temiz, "Hat gürültüsü" diye bir değer olması lazım ayrıca. Onda kaç yazıyor?

Bina 2 yıllık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…