Çözüldü İnternet hızı 0.01 Mbps'ye düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eski bir bina olsa (15 yıllık) sorun kablolamada derdim lakin 2 yıllık binada böyle bir sorunun olacağına hiç ihtimal dahi vermiyorum.

CAT6 çektirmek için bir şart veya sorumluluğumuz var mı? Ne kadara patlıyor mu iş? Ne işe yarıyor?

Bizim binamız eskiydi, kabloları çok saçma yerlerden dairelere vermişti, bizde binanın içindeki boruların yanından daireye kablo sokmuştuk. Bütün işi 5bine kapatmıştık. CAT 6 sağlam bir kablo, veriyi daha hızlı ve stabil olarak aktarır. Ama altını çizerek söylüyorum 2 senelik binada CAT6'dan daha kaliteli bir kablolama yapılmıştır kesin. Müteahhit kablolamaları es geçmediyseki sanmam.

Bizim binamız eskiydi, kabloları çok saçma yerlerden dairelere vermişti, bizde binanın içindeki boruların yanından daireye kablo sokmuştuk. Bütün işi 5bine kapatmıştık. CAT 6 sağlam bir kablo, veriyi daha hızlı ve stabil olarak aktarır. Ama altını çizerek söylüyorum 2 senelik binada CAT6'dan daha kaliteli bir kablolama yapılmıştır kesin. Müteahhit kablolamaları es geçmediyseki sanmam.

Çatıdan doğrudan odamdaki prize ipince bir kablo geliyor şöyle;

Dosya Ekleri

• 1732704844673.png
    1732704844673.png
    438,6 KB · Görüntüleme: 24
Herhangi bir yazı yok, çatıdaki kablolar bunlar. Ankastre falan da yok zaten. Üşenmedim çıktım çektim.

Dosya Ekleri

• 1732706094018.jpeg
    1732706094018.jpeg
    70,9 KB · Görüntüleme: 23
  • 1732706106119.jpeg
    1732706106119.jpeg
    114,7 KB · Görüntüleme: 19
  • 1732706112050.jpeg
    1732706112050.jpeg
    65,4 KB · Görüntüleme: 16
Dediğiniz gibi hocam. Kablolar sağlam ve hat kalitesi yüksek durumda.

Türk Telekom kaynaklı bir sorun büyük ihtimalle çünkü altyapınız kaynaklı sorun olsaydı değerleriniz kötü olurdu.
Farklı bir sağlayıcıya geçmeyi deneyebilirsiniz, gene Türk Telekom altyapısı olsa bile enazından size düzgün bir İnternet erişimi vermeye çalışırlar Türk Telekom'a nazaran.
Tabi kesin çözümmü? Demesi zor, denemek lazım ama size kalmış.

Dediğiniz gibi hocam. Kablolar sağlam ve hat kalitesi yüksek durumda.

Türk Telekom kaynaklı bir sorun büyük ihtimalle çünkü altyapınız kaynaklı sorun olsaydı değerleriniz kötü olurdu.
Farklı bir sağlayıcıya geçmeyi deneyebilirsiniz, gene Türk Telekom altyapısı olsa bile enazından size düzgün bir İnternet erişimi vermeye çalışırlar Türk Telekom'a nazaran.
Tabii kesin çözüm mü? Demesi zor, denemek lazım ama size kalmış.

Hangi operatörü tavsiye edersiniz?

Şu an Netspeed kullanıyorum. Memnunum.

Sonuç olarak ben Telekom'un üstüne gidip önce sorun çözümü, 2 hafta içinde çözmezlerse tüm faturalarımı iade, taahhüdümü iptal isteyeceğim. Sorunu paşa paşa gelip çözecekler. Yıllarca kullanır her faturayı da geri alırım gerekirse. Kendilerine kafayı takmış bulunuyorum ve aynı sorunu yaşayanlara önerim şu; Speedtest sonuçlarınızı kaydedin, hem belge hem ekran görüntüsü olarak, telekoma sorunun çözümü için 14 gün gibi bir süre tanıyın, bu sırada Telekom'u destek mailinden ulaşarak bilgilendirebilirsiniz. Sorununuz 14 gün içinde çözülmezse Faturalarınızın iadesini ve taahhüt iptalini isteyebilirsiniz. Sorun çıkartırlarsa arıza kaydı numaralarınızla ve hız sonuçlarınızla beraber Tüketici Hakem Heyetine başvurabilir ve sonuç olarak sorun yaşandığı süre boyunca paranızı da geri alma hakkınız var, taahhüt iptal hakkınız da var. En kötü interneti kullanır para ödememiş olursunuz. (yanlışım varsa düzeltin)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı