İnternet hızı saniyede 204.8 MB olabilir mi?

427036

Hectopat
Gördüğüm bir reklamda RDR 2 (120 GB) indirmenin 3-7 dakika olduğu söyleniyordu. Yuvarlanmış hali ile on dakikadan hesap yaptım ve bu kadar büyük bir oyunun sürede inmesi için gereken hızı saniyede 204.8 MB olarak buldum. Bu gerçek midir yoksa biraz pazarlama işi midir?

Gördüğüm bir reklamda RDR 2 (120 GB) indirmenin 3-7 dakika olduğu söyleniyordu. Yuvarlanmış hali ile on dakikadan hesap yaptım ve bu kadar büyük bir oyunun sürede inmesi için gereken hızı saniyede 204.8 MB olarak buldum. Bu gerçek midir yoksa biraz pazarlama işi midir?

Disk hızıysa normal ama internet hızıysa 1gigabit hızda oyun indirdiğinizde Steam size 700-800Mbps (87.5mb/sn - 100mb/sn) download yapmanıza izin veriyor. 204.8mb/sn 1.6Gbps'e eş değer bir hız.
Eğer 10Gbps'lik bir hızınız olursa o zaman tamam 1.6Gbps gibi hızlara izin veriyor Steam. Ama 10Gbps'i hangi birimiz alıyoruz şu an evlerimizde neredeyse hiçbirimiz.
GigaFiber diyen arkadaşlara da duyurumdur. GigaFiber diye bir teknoloji yoktur. Türknet'in kendine ait altyapının isimlendirmesidir. O teknolojinin adı GPON'dur. GPON altyapılarda şu an verilen ONT cihazları 1gigabit desteklidir. Xgs-pon altyapı gelirse SC Single konnektörlü kablonun SC Dublex konnektörlü kabloyla değiştirilmesi gerekiyor ve 10gbps destekli ONT cihazı verilirse ancak 10Gbps alabiliriz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı