İnternet İndirme Hızındaki Absürt Dalgalanma

vulpess

Attopat
Daha fazla  
Ekte belirtilen hızlara sahibim. Normalde 200-500 MB arası dosyaları 2.5mb/sn gibi bir hız ile indirirken, dosya boyutu 1GB ve üzerine çıkınca indirme hızım aniden 200kb/sn civarlarına düşüyor ve artmıyor. Bu sorun, indirme servislerinde olmuyor örnek: Mega. Nz vb. "web üzerinden indirme siteleri". (Benim bildiğim tanımı bu, siz anlamışsınızdır...)
Bahsettiğim site de 4-5GB'lık bir dosyayı, 2.5mb/sn ile takılmadan indirebiliyorum. Bu sorun tarayıcı kaynaklı mı diye merak edip tarayıcı değiştirmeyi denedim ancak Windows 7 kullandığımdan çoğu tarayıcıyı indiremiyorum...

hız.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekte belirtilen hızlara sahibim. Normalde 200-500 MB arası dosyaları 2.5mb/sn gibi bir hız ile indirirken, dosya boyutu 1GB ve üzerine çıkınca indirme hızım aniden 200kb/sn civarlarına düşüyor ve artmıyor. Bu sorun, indirme servislerinde olmuyor örnek: Mega. Nz vb. "web üzerinden indirme siteleri". (benim bildiğim tanımı bu, siz anlamışsınızdır...)
Bahsettiğim site de 4-5GB'lık bir dosyayı, 2.5mb/sn ile takılmadan indirebiliyorum. Bu sorun tarayıcı kaynaklı mı diye merak edip tarayıcı değiştirmeyi denedim ancak Windows 7 kullandığımdan çoğu tarayıcıyı indiremiyorum...

Eki Görüntüle 2137743

Hocam bu hız la yaklaşık 150 kb/sn indirebilirsiniz. Tekrardan hız testi yapıp sunabilir misiniz?

Ekte belirtilen hızlara sahibim. Normalde 200-500 MB arası dosyaları 2.5mb/sn gibi bir hız ile indirirken, dosya boyutu 1GB ve üzerine çıkınca indirme hızım aniden 200kb/sn civarlarına düşüyor ve artmıyor. Bu sorun, indirme servislerinde olmuyor örnek: Mega. Nz vb. "web üzerinden indirme siteleri". (Benim bildiğim tanımı bu, siz anlamışsınızdır...)

Eki Görüntüle 2137743
İSS veya altyapı Superonline değil mi?
Pardon, fotoda yazıyormuş zaten. Bu İSS'nin rezilliğinden kaynaklı bir durum.

Hocam bu hız la yaklaşık 150 kb/sn indirebilirsiniz. Tekrardan hız testi yapıp sunabilir misiniz?
Ben normalde belirttiğim gibi 2.5mb/sn'ye kadar indirme hızı alabiliyorum, hız testleri değişiklik gösterebiliyor. Tekrardan yapıyorum bu sefer 8-10 falan oluyor.

İSS veya altyapı Superonline değil mi?
Pardon, fotoda yazıyormuş zaten. Bu İSS'nin rezilliğinden kaynaklı bir durum.
Bahsettiğiniz tam olarak nedir?

Ben normalde belirttiğim gibi 2.5mb/sn'ye kadar indirme hızı alabiliyorum, hız testleri değişiklik gösterebiliyor. Tekrardan yapıyorum bu sefer 8-10 falan oluyor.

Bahsettiğiniz tam olarak nedir?

Hocam bence altyapı kontrolü yapın farklı bir ISS'den ben Netspeed öneririm.

Türk Telekom veya TurkNet altyapısı kullanan bir İSS(İnternet Servis Sağlayıcı)'ya geçin derim eğer Taahhütünüz filan yoksa yani cayma bedeli derdi yoksa.
Kablolu altyapı mevcut değil, antenli kullanıyorum.

Ping değerleriniz yüksek, muhtemelen ADSL kullanıyorsunuz, altyapınız en yüksek kaç destekliyor?
Mahellede internet altyapısı bulunmuyor, çanak antenle çalışıyor servis sağlayıcım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı