İnternet sağlayıcıları 50Mbps vermelerine rağmen TT müdürlüğü en fazla 12Mbps verebiliyor

Viko55

Femtopat
Katılım
14 Temmuz 2020
Mesajlar
44
Arkadaşlar selamlar adresimi TT'da sorgulattığımda HiperNet TürkNet'te sorgulattığımda 50 Mbps hız alabileceğim yazıyor. Aynı şekilde TT müşteri hizmetlerini arayıp adresime ne hız verebilirsiniz diye sorduğumda 50 Mbps diyorlar. Ancak TT müdürlüğüne gittiğimde en fazla 12 Mbps verebiliyoruz dediler ve aklım karıştı. Kendi kendine çelişen birdurumdayım. Bende TT müşteri hizmetlerini arayıp 35 Mbps'lik paket satın aldım ve cuma günü kuruluma geldiler ama gelen yetkili ankastre kutusundan sinyal alamadığını söyledi ve kablolama ekibi gelip saha dolabından binaya gelen kabloyu yenileyebilir veya onarabilir dedi. @Ulunay hocam bu şimdi ne olacak bilgi verirseniz sevinirim.
 
Ekipler saha dolabından ve ankastreden ölçüm yapacak. Sorun varsa onaracak veya onarılması için iş emri düşecekler.

Peki kablonun tamamen yenilenmesi gibi bir şey söz konusu olabilir mi veya fiber kablo çekilmesi. Saha dolabından bizim binaya Türk Telekom'un kabloları yer altından geçirmesi için kanal mevcut toplam mesafe 130 metre.
 
Şimdi kablonun durumu bilmiyoruz. Sorun lokal kablo denilen, bina ve saha dolabı arasındaysa genelde ek yaparak tamir ediliyor.

Kablonun komple yenilenmesi gerekirse FTTH kurma ihtimalleri var fakat kararı altyapı planlama ve erişim birimi verecek.
 
Şimdi kablonun durumu bilmiyoruz. Sorun lokal kablo denilen, bina ve saha dolabı arasındaysa genelde ek yaparak tamir ediliyor.

Kablonun komple yenilenmesi gerekirse FTTH kurma ihtimalleri var fakat kararı altyapı planlama ve erişim birimi verecek.
Kabloların durumunu bizzat gözümlen gördüm her tarafı ekler ile dolu. Zaten daha 3 ay önce Tip7 saha dolabı koydular yani saha dolabına kadar kablolar yenilendi sıkıntı saha dolabından evime gelen kablolarda diye düşünüyorum. Yanlışsam düzelt lütfen.
 
Yanlış veya doğru olduğu ölçüm sonrası belli olur.

Bugün tekrardan TT müşteri hizmetlerini aradım ve başvuruya "altyapı yok" diye not düşülmüş müşteri hizmetlerindeki kişi büyük ihtimalle port yok'tur altyapı planlama birimi 6 ay içinde size dönüş sağlar dedi. Başımdan kaynar sular döküldü.
 
Türkiye'de firmaların hepsi bu şekilde...

Müşteri hizmetlerindeki kişi böyle deyince NetSpeed'in sitesinden altyapı sorgulattım. Port'ta var 35Mbps'ye başvurmuştum 74Mbps var. Çıldırmamak elde değil mecbur Superbox'a para verdirecekler. Bir firma nasıl olurda rakip firmaya müşteri vermek için bu kadar çabalar.

Ekran Alıntısı.PNG
 

Geri
Yukarı