İnternet servis sağlayıcı önerisi ve fiber problemi

Merhabalar, şu anda Türk Telekom fiber 35 Mbps internet paketi kullanmaktayım. Yaklaşık bir ay sonra sözleşme sürem dolacak. Kafamda iki adet soru işareti var.

Birincisi şu anda fiber kullanıyor görünüyorum ancak diğer arkadaşlarımın binalarında olan fiber dolabı gibi bir dolap yok. Fotoğraflarda göreceğiniz üzere bir ankastre mevcut ama gelen kablo turuncu fiber kablosuna benzemekte ve dairelere çıkan o sarı kablolardan yok. Kendim CAT6 kablo ile daire getirmiş durumdayım. Şimdi bu durumda 100 Mbps olan bir pakete geçsem herhangi bir hız kaybı oluşur mu sizce?

İkinci sorum ise internet servis sağlayıcısı ile alakalı. Türk Telekom 50 Mbps için 136, 100 Mbps için 165 TL talep ediyor. Bu fiyat Millenicom'da 109 TL. Sizce Millenicom ile herhangi bir problem yaşar mıyım? Kullanıp memnun olan, olmayan arkadaşlar yorum yaparsa çok memnun olurum. Bir ara TürkNet düşündüm ancak adres sorgulama sayfasında bir hata olmalı. Bir alt binada 100 Mbps gösterirken, bizim binada hizmet alamazsınız yazmakta.
Merhabalar,binanizda ki sistem FTTB görünüyor.Aktif ethernet sistemi mevcut anladığim kadarıyla.Cihaza kadar fiber gelip cihazdan dairede modeme ethernet kablosuyla aktarılıyor sinyal bu sistemde.Fiyat olarak bütçenizi zorlayacak,size makul gelmeyen fark olmadıkça ana servis sağlayıcı Turktelekom'dan hizmet almanız sorun yasamaniz durumunda muhatap bulup çözüme ulaşmanızı kolaylaştırabilir diye düşünüyorum.27 TL fark çok az değil.Ancak paket içeriklerini iyi araştırın.Hizina,kotasina,modem ucreti vs ücret olup olmadigina bakın.Turktelekomda sözleşmenin bitimine yakın müşteri merkezine gidip uygun fiyatlı bı tarife sunup sunamayacaklarini sorun,olmazsa başka İSS e geçme fikrinizi belirtebilirsiniz.Unutmayin diğer servis sağlayıcılarda size aynı altyapı üzerinden hizmet verecek (binada altyapisi varsa Superonline, Türksat hariç).
 

Yeni konular

Geri
Yukarı