İnternet Servis Sağlayıcı Seçiminde Kararsızlık

Makaleler
4
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Benim sorunum şöyle, halihazırda TTNET 16 Mbps paketi kullanıyorum. Yakında sözleşmem bitecek. Farklı servis sağlayıcısı arayışı içerisine girdim.
Öncelikle daha doğru karar verebilmek adına sırasıyla farklı sitelerden yaptığım alt yapı sorgulamasını, Speed test sonucumu ve son olarak DSL günlüğünün görüntüsünü paylaşacağım.
Aklımı karıştıran husus şu: TurkNet'in aktif altyapısında olduğum gözüküyor. En azından şimdiki hızımdan daha iyi olacağını belirtti, müşteri destekteki hanımefendi.
Ben 35 Mbps hızını alabilir miyim? Nasıl bir yol izlemem gerekir?

Milleni Sonucu.png

EkstraNet Sonucu.png

speedtest sonucu.png

hat değerleri.png

Türknet Sonucu.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Uzun süreli bir TurkNet kullanıcısıyım ve abim de geçiş yaptı. Aktif altyapıda değildi fakat 35 Mbps gözüküyordu. Test yapıldığında 32-33 Mbps hızlarını görüyoruz. Altyapınıza bağlı fakat TurkNet alabileceğiniz en yüksek hızları veriyor. Geçiş yaparsanız "JLS11GN75ACQ" bu davet kodum. Hem siz hem ben 1 ay ücretsiz kullanım sağlayabiliyoruz. Başka aklınıza takılan bir soru olursa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.

Herhangi bir şey yapmanıza gerek yok sadece VDSL modem lazım. Ondan sonra bahsettikleri hızda size internet verebilirler.

Merhaba. Uzun süreli bir TurkNet kullanıcısıyım ve abim de geçiş yaptı. Aktif altyapıda değildi fakat 35 Mbps gözüküyordu. Test yapıldığında 32-33 Mbps hızlarını görüyoruz. Altyapınıza bağlı fakat TurkNet alabileceğiniz en yüksek hızları veriyor. Geçiş yaparsanız "JLS11GN75ACQ" bu davet kodum. Hem siz hem ben 1 ay ücretsiz kullanım sağlayabiliyoruz. Başka aklınıza takılan bir soru olursa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.
Abinizin aktif altyapıda olmaması beni tekrar düşündürdü belki altyapısı iyidir gibisinden..
Herhangi bir şey yapmanıza gerek yok sadece VDSL modem lazım. Ondan sonra bahsettikleri hızda size internet verebilirler.
Modemim Asus DSL N-16 VDSL destekliyor. Ama diğer siteler ve şuan ki hızım beni kuşkulandırıyor. Elimde patlamasın diye yoksa 35 MBPS hızı çok istiyorum. :D

TTNet gibi sağlayıcılar bilerek az internet alabileceğinizi söylüyor. Ben sorduğumda 12 Mbps verebiliriz dediler TurkNet ile 24 alıyorum. 35'de alabilirim ama evin iç tesisatını değişmem gerekiyor. Buna gerek görmedim ev baya eski yıkılacak zaten. Boşa yatırım yapmak istemedim.

Peki ping değerlerim nasıl olur? Speedtest sonucunda 6-11 arası alıyorum genelde...

Ben ping değerlerinden oldukça memnunum. Ayrıca TurkNet'te oyun profiline geçiş yapabiliyorsunuz. Altyapınızı bilmediğim için net bir şey söyleyemem ama şu anki ping değerlerine de bakarak ping sorunu yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı