İnternet sitesi oluşturmak için hangi programlama dilleri öğrenilmeli?

Herkes HTML CSS yazmış ama arkadaşın yazdığını okumadınız galiba, arkadaş E-Ticaret sitelerinin nasıl yapıldığını sormuş. Sadece HTML, CSS ile E-Ticaret sitesi yapılır mı? HTML, CSS ve Javascript zaten bilinmesi zorunlu diller, backend için de bir dil öğrenmesi gerekiyor. Asp.net veya PHP, SQL, XML, JSON gibi dillere de hakim olmalısın. Ayrıca E-Ticaret siteleri için yüksek güvenlik önlemleri alman lazım. Bu da sadece dillere değil genel olarak çoğu teknolojiye hakim olmanı gerektirir.
 
Trendyol, Hepsiburada gibi internet siteleri oluşturmak için hangi yazılım dilini öğrenmeliyim?
Bir e-ticaret sitesini sıfırdan kendin kodlamak istiyorsan, C#, Asp.net, CSS, SQL, PHP ve veritabanı bilmek zorundasın. Bunun farklı farklı yöntemleri var. C# yerine C++ kullanabilirsin ya da HTML ile de yapabilirsin.

-Admin Paneli
-Müşteri Paneli
-Sepet
-Kategoriler
-Ürünler
-Ödeme Sistemleri
-Kargo modülü....

vs daha buraya eklemediğim bir sürü opsiyonu olacak ve bunların en iyi yönetimi database ile olur. Üye bilgileri, ürün fiyat, stok bilgileri vs. bu database de tutulur.

Ama amacın bir web sitesi açmaksa opencart gibi hazır sistemleri özelleştirebilirsin ya da wix, wordpress, ideasoft vb. daha kolay yollar secebilirsin.
 
Eticaret sitesi için html css ve js nin yanında backend için php veya c# üzerinde katmanlı çalışman gerekir standart yapıda oluşturamazsın. Bunun yanında xml json kısmında da bilgin olması lazım çünkü entegrasyonlar kullanacaksın ve api hazırlaman gerekecek sanal poslar içinde güvenlik kısmına ve sunucu ayarlamalarına hakim olman lazım.
 
Hepsiburada C#
Trendyol Java kullaniyor.

Elbette tek dil kullanilmiyor, belirli yerlerde JS ( backend node ) hatta Go kullanildigini biliyorum.

Projeye ve ihtiyaclara gore.
 

Geri
Yukarı