İnternet sözleşmesi iptal edilebiliyor mu?

Hocam iptal ettirmezseniz dairedeki port boşa çıkmaz zaten. Aynı altyapı üzerinden farklı firmadan hizmet almak isterseniz boş port yok hatası ile başvurunuz reddedilir.

İptal ettirip bedeli cepten ödeyip THH'ye başvurursunuz. THH haklı bulursa o kararla TT'ye gidip paranızı geri istiyorsunuz. Bu arada THH kararları bölgedeki heyetin yoğunluğuna göre 8-12 aya kadar uzayabiliyor.
Dedemlerin evinde fiber yok yani bana aynı hizmeti vermezler ben oraya nakil aldırsam sıkıntısız şekilde iptal ederler mi?

@rofl @sepiti @painkiller hocam aydın ağaoğlu neden 1. ayda bile cayma ücreti ödemeden iptal edebilirsiniz diyor? İndirim ücretini bile talep edemezler diyor.

O kanunu hazırlayan kişinin videosu var YouTube'da ancak kanunu hazırlayan kişi açık açık alamazlar diyor bu durumu bir avukatla görüşmek daha doğru zannımca. Yani ben videoyu izledim adam alamazlar diyor kanunu ben yazdım diyor ben ona inanıyorum açıkçası.

Dedemlerin evinde fiber yok yani bana aynı hizmeti vermezler ben oraya nakil aldırsam sıkıntısız şekilde iptal ederler mi?
Hocam firmaların müşteri memnuniyeti kapsamında bu durumlara bakış açısı değişiyor. Örneğin Turkcell sizin ilettiğiniz durumda 'Aynı nitelikte hizmet verilemediği için' müşteri fiberden adsl'e düşmeyi kabul etmezse farklı adreste, bedelsiz iptal edebiliyordu. Ama diğer firmalarda durum nedir bilmiyorum.

Arayıp hiç bozuntuya vermeden nakil istiyormuş gibi konuşup süreci öğrenebilirsiniz.
@rofl @sepiti @painkiller Hocam Aydın Ağaoğlu neden 1. ayda bile cayma ücreti ödemeden iptal edebilirsiniz diyor? İndirim ücretini bile talep edemezler diyor.
Haklı. Yansıtılan ücret cayma bedeli değil zaten. Siz 12/24 ay söz verdiğiniz için örneğin 50TL aktivasyon, 150 Kurulum ücreti ve aylık paket normalde 150 iken sana 100'den verdiği için aylık 50 TL'den indirim bedelini talep ediyor.

Bu saydıklarımın hiç biri cayma bedeli kapsamında geçmiyor dostlar. Çoğu kişi bu kısmı yanlış değerlendiriyor.

İndirim ücretini talep edemezler kısmı biraz sallamasyon. Örneğin sen bilgisayarcısın, HP ile görüşüp 1000 cihaz alacağım diyerek fiyat alıyorsun. HP sana o miktara göre uygun fiyat veriyor. Sen 10 tane alıp tamam bu kadar alacağım diyorsun. Sizce bu normal mi :D

Haklı. Yansıtılan ücret cayma bedeli değil zaten. Siz 12/24 ay söz verdiğiniz için örneğin 50TL aktivasyon, 150 Kurulum ücreti ve aylık paket normalde 150 iken sana 100'den verdiği için aylık 50 TL'den indirim bedelini talep ediyor.

Bu saydıklarımın hiç biri cayma bedeli kapsamında geçmiyor dostlar. Çoğu kişi bu kısmı yanlış değerlendiriyor.
Dostum, videoyu izlemedin sanırım. Diyor ki: ''Eğer aboneliği devam ettirseydiniz sizden indirimlerin ücretini isteyemezlerdi, aboneliği iptal ettirdiğiniz için sizden ceza olarak indirimin ücretini istiyorlar. Bu da bir ceza oluyor, buna ceza denilir. Abonelik iptalinde ceza veremeyeceklerinden dolayı indirimin ücretini de isteyemezler.'' diyor.

Dostum, videoyu izlemedin sanırım. Diyor ki: ''Eğer aboneliği devam ettirseydiniz sizden indirimlerin ücretini isteyemezlerdi, aboneliği iptal ettirdiğiniz için sizden ceza olarak indirimin ücretini istiyorlar. Bu da bir ceza oluyor, buna ceza denilir. Abonelik iptalinde ceza veremeyeceklerinden dolayı indirimin ücretini de isteyemezler.'' diyor.
Hocam ne yazık ki videoda anlatıldığı gibi değil süreçler. Yıllarca işin İSS kısmında bulundum ve bu şikayetler için BTK ile sürekli temas halindeydik. BTK'ya iletilen bu tarz şikayetlerde size ilettiğim mantıkta yapılan açıklamaların tamamında BTK İSS'i haklı bulup müşterinin bedelleri ödemesine karar verdi.

Belki BTK'daki memur arkadaşlar da yönetmeliği yanlış uyguluyordur ancak ben size mümkün oldukça gerçekleşen durumu aktarmaya çalıştım.

İlettiğim gibi THH sizi haksız bulsa bile konuyu Tüketici Mahkemelerine taşıyabilirsiniz tabi. Ancak ödenen bedelden çok daha fazlası avukatlık ücreti olarak çıkıyor karşısına tüketicinin. Bu arada dava açan da bedel 3K civarı altındaysa direkt kazanıyor muhtemelen. İSS dava bedelleri daha yüksek olduğu için 3K'ya kadar olanlarda tüketiciyi haklı sayabiliyor masraflara katlanmamak için.

Hocam ne yazık ki videoda anlatıldığı gibi değil süreçler. Yıllarca işin İSS kısmında bulundum ve bu şikayetler için BTK ile sürekli temas halindeydik. BTK'ya iletilen bu tarz şikayetlerde size ilettiğim mantıkta yapılan açıklamaların tamamında BTK İSS'i haklı bulup müşterinin bedelleri ödemesine karar verdi.

Belki BTK'daki memur arkadaşlar da yönetmeliği yanlış uyguluyordur ancak ben size mümkün oldukça gerçekleşen durumu aktarmaya çalıştım.

İlettiğim gibi THH sizi haksız bulsa bile konuyu Tüketici Mahkemelerine taşıyabilirsiniz tabi. Ancak ödenen bedelden çok daha fazlası avukatlık ücreti olarak çıkıyor karşısına tüketicinin. Bu arada dava açan da bedel 3K civarı altındaysa direkt kazanıyor muhtemelen. İSS dava bedelleri daha yüksek olduğu için 3K'ya kadar olanlarda tüketiciyi haklı sayabiliyor masraflara katlanmamak için.
Bu sisteme ana avrat küfür etmeyeyim de ne yapayım? Madem işin İSS kısmında bulunmuşsunuz, size sorayım.

Hocam sizin değişiklik isteme sebebiniz nedir? Teknik bir durum mu? En azından o kısımdan yardımcı olmaya çalışalım.
Bizimkiler gitmişler il müdürlüğüne, orada çalışan da size en uygunu bu diyerek 24 Mbps internet bağlatmış 130 TL'ye. Türk Telekom'un sitesine girip baktığımda bu fiyata 100 Mbps internet olduğunu gördüm. Paketi de değiştirmiyorlar, aboneliği de iptal ettirmiyorlar.

İlk 14 gün cayma hakkımız da yokmuş, Türk Telekom yok dedi en azından.
1 tane bile hakkımız yok galiba.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı