İnternet tarife önerisi

serpent

Centipat
Merhaba öncelikle sitede yeniyim. Forumu aktif takip ediyordum ve sorularıma cevap alabileceğimi düşündüğüm için kayıt oldum.
Konu ise şu:
Superonline 16 Mbps kullanıcısıyım ve 16 Mbps değerinin günümüzde düşük kalmasını geçtim gün içinde bu değerin 1 ile 5 arasına düşmesinden ve upload değerinin 0.50'yi geçmemesinden ötürü bu paketten soğumuş bulunuyorum.
Ayrıca ping değerleri gün içinde neredeyse hep yüksek. Düşük olduğu zamanlarda ise aniden yükseliyor. Ne oyun oynatıyor, ne video izletiyor.
Müşteri hizmetleri ise modemi güncellemek dışında başka bir şey yapmıyorlar. Taahhüt süresince paketi yükseltemeyeceğimizi söylediler. Aylık ödediğimiz fahiş fiyatın yanında cayma bedeli de oldukça yüksek.
Bilgisayarı daha yeni yeniledim fakat sanırım interneti de yenilemem gerekiyor. Superonline'ı bırakmayı düşünüyorum.
Bu sebeple internet tarifesi önerilerine ihtiyacım var. Birkaç siteden yaptığım altyapı sorgulama ve internet testi sonuçları ektedir.
Burada fiber altyapısı yok, sanırım VDSL var. Bu doğrultuda önerileri bekliyorum.
(Bu konularda fazla bilgili değilim, hoş karşılayıp yanıtlarınızı da anlayabileceğim şekilde vermenizi rica ediyorum.)

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 2.PNG
    Ekran Alıntısı 2.PNG
    9,1 KB · Görüntüleme: 59
  • Ekran Alıntısı 3.PNG
    Ekran Alıntısı 3.PNG
    16 KB · Görüntüleme: 62
  • Ekran Alıntısı 4.PNG
    Ekran Alıntısı 4.PNG
    20 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleyen: Moderatör:
Turknet, Netspeed, İnternetkutusu, Poyraznet gibi firmalara geçiş yapabilirsin. Ortalama 80 Mbps gibi bir hiz alirsin ki ADSL'den geçince çağ atlamis olursun.

İletişime geç bu firmalardan birisiyle ve geçiş yap. Bazi firmalar belli miktar cayma bedeli de ödüyor, onları da sorarsın.

Turknet, Netspeed, İnternetkutusu, Poyraznet gibi firmalara geçiş yapabilirsin. Ortalama 80 Mbps gibi bir hiz alirsin ki ADSL'den geçince çağ atlamis olursun.

İletişime geç bu firmalardan birisiyle ve geçiş yap. Bazi firmalar belli miktar cayma bedeli de ödüyor, onları da sorarsın.
Netspeed ultimate paketi hem 100 mbps hem vdsl hem uygun fiyatlı olmasıyla beni cezbetti açıkçası. Üstelik taahhüt de yok. Yeni kesfetmedim bir zamandir düşünüyorum fakat fotoğraflarda gözüktüğü gibi bir ping sorunum var. Bunun gibi yeni tarife ve yeni bir modem bu sorunun üstesinden gelebilir mi? Ayrıca 100 mbps lik paketin hızını örneğin 75e sınırlamak gerekir mi?

Öncelikle elinde VDSL modem varsa geçiş yap, birkaç gün ping değerlerini kontrol et. Belki modemde sorun yoktur. ADSL'de yüksek ping olması normal.
Superonline modemini kullanıyorum. Aboneliği iptal edersem büyük ihtimal geri isterler. Vdsl olup olmadığını bilmiyorum ama yüksek ihtimal adsl dir. Adsl en fazla 24 mbps destekledigini biliyorum müşteri hizmetlerini aradığımda da taahhüt bittikten sonra hızı 24 e arttırmayı önerdiler buradan yola çıkarak yorum yapıyorum. Yeni tarifeye gececekken başka bir konuda da modem önerisi isticem. Ping benim için çok problem oluyor valorant oynarken bile mobil veriyi açıp oynuyorum :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı