İnterneti tam kullanamıyorum

O da download hızına bağlı hocam belli ki.(!) Download kaç olsun istersiniz?
Hocam zaten önemli olan Upload. TurkNet'de bu arkadaşı duyunca hemen 1000MBPS Download'ı 1000 MBPS Upload paketi olarak değiştirmiş, özür olarak ise 3 ay bedava kullanım(!) sunuyormuş, 10MBPS Download yeter zaten hiç birşeye yaramıyor.

Gönlünden ne koparsa 🤣 şaka maka 8 Mbps yerine 20 Mbps almaya çalışıyorum VDSL üzerinden böyle bir şey mevcut mudur? Yayın açacağım açamıyorum🥹
Hocam bu ISS'e ve altyapıya bağlı diye biliyorum, kendi konunuzu açın etiketleyin de banlanmayalım.
 
Şu 1000 mbps için nelerimi verirdim ah ah...🤣
Umarım bir gün bu hıza ulaşırsınız hocam. Zamanında TTNET kullanıyordum. Üstüne komşular bizim internete bağlanıyordu. Speedtest yapınca download 5 MBPS falan çıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam. İndirirken hız ise 500-600 KB idi. Yani 1 GB'lık dosya için 1 saatten fazla beklerdik. Çok çektim o zamanlar, aşırı sıkıntılıydı. 480P video anca izleniyordu. Sonra TurkNet geçtim ve 15 MBPS internetim oldu. Yine aşırı iyi değildi ama öncekinden sonra aşırı ferahlamıştım. Sonra bir gün o güzel haber geldi. Binamıza fiber altyapı geldi. Bayağı sevinmiştim. Hemen abone olduk ve hızım 100 MBPS'ye çıktı. 1 yıl sonra, daha daha güzel haber geldi. GigaFiber altyapı! Sevinçten uçmuştum. Ben çağırmadan onlar geldi GigaFiber bağladı. Sistemim eski olduğu için en fazla 100 MBPS internet destekliyordu tadını çıkaramamıştım. 1 ay önce yeni sistem aldım. Speedtest yapınca gözlerim ışıldadı. TTNET zamanlarımda 3 saat beklediğim dosya artık anında bende. Buralara gelmeden önce çok sıkıntılı zamanlarım olmuştu.
 
İnternetimin indirme hızı 44 ama uygulamadan bir şey yüklerken 10u geçmiyor. Bir ayar vardı sanırım onu nasıl aktif edebilirim.

Hatta genellikle 2 3 arası dolaşıyor.

Hocam internet servis sağlayıcıları yani IPS'ler hizmet dağıtırken taban bir değer belirlerler buna biz bandwidth deriz. Bandwidth kavramı ise birim zamanda ne kadar bilginin sınırlandırılmış altyapıdan aktığını temsil eder. Örnekleyeyim daha akılda kalıcı olsun. Mesela bir boru düşünelim kalınlığı belli içerisinden ise Mbps yani internet akıyor. Bu boru senin altyapını temsil ediyor ve sen hız talep ettikçe bu boru genişlemiyor. Sadece birim zamanda bu borudan akan hız artıyor. Senin duruma gelince upload kısmında yani dosya yükleme kısmında bu boru download borusundan çok çok daha ince oluyor. Yani sana 44 Mbps sunarlarken maksimum 10 Mbps upload teklif ederler. Buradan şu çıkarımı yapabilirsin. Türkiye'de indirme kısmına ağırlık verilirken yükleme kısmına ağırlık vermiyorlar. Bu tamamen altyapısal bir durum ve her zaman indirme hızından düşük olur. Adk bile çok geç kalkmışken bunu sorgulamamızın bir gereği oldugunu düşünmüyorum. Zaten güzel bir internet altyapımız yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı