Arkadaşlar herkese iyi akşamlar, iyi forumlar diliyorum. 2 senedir NetSpeed abonesiyim ilk defa bu durumları yaşıyorum daha önce asla bu tarz bir sorun yaşamamıştım. Öncelikle oturduğum daire'de 16 Mbps hızını sorunsuz alıyordum hatta modem arayüzünden baktığım zaman maksimum hızım 17 Mbps gözüküyordu indirme hızım ise IDM ile genelde 1.6 - 1.7 Mbps arasında idi. Şu an ise son 2 aydır modem arayüzünde ki hızım 15 Mbps olarak gözüküyor ve inanılmaz derecede CRC hataları alıyorum. İndirme hızım ise IDM ile şu an 1.3 - 1.4 Mbps arasında oluyor. Ayrıca özellikle belirtiyorum akşam saatlerinde sürekli internetim kopuyor bazen 10 saniye sonra geliyor bazen 10-15 dakika sonra. Online oyun oynarken kanser oluyorum resmen. Bu sorunu NetSpeed ile paylaştım yardım istedim ve bana dedikleri tek şey hattınız desteklemiyor isterseniz 16 Mbps olan hızınızı 12 Mbps yapalım böylelikle sorununuz tamamen çözülmüş olacaktır. Şimdi benim anlamadığım şu. 7-8 aydır bu evde oturuyorum ben 7-8 aydır sorunsuz bir şekilde 16 Mbps kullandım hatta modem arayüzünde 17 Mbps gözüküyor iken hattım bunu kaldırıyordu da şimdeğil mi hattım bu hızı kaldırmama ya başladı? Şu an yine kopma durumu olsa da IDM ile dosya indirirken maksimum 1.4 Mbps oluyor. Bu hız bile bana yeterli ama bu kopma sorunundan sıkıldım ve sormak istiyorum hızımı 12 Mbps'ye düşürürsem bu sorunlarım çözülür mü? 12 Mbps ile ortalama indirme hızım kaç Mbps olur?
Aşağıya ekran görüntüsü bırakıyorum, şu anki hız bilgilerim bu şekilde. En altta ki FEC 189 yazıyor ama emin olun daha dün gece o 189 yazan yerde 6 haneli çok uzun sayılar yazıyordu.
Aşağıya ekran görüntüsü bırakıyorum, şu anki hız bilgilerim bu şekilde. En altta ki FEC 189 yazıyor ama emin olun daha dün gece o 189 yazan yerde 6 haneli çok uzun sayılar yazıyordu.