İnternetin sürekli kopması

haxron

Kilopat
Daha fazla  
2 katlı bir evde oturuyorum modemim üst katta bilgisayarım alt katta. TP-Link extender ile bağlantıyı aşağıya taşıyıp Ethernet kablosu ile interneti kullanabiliyorum. Download ve upload olarak iyi hız alıyorum fakat download latency değerim çok yüksek çıkıyor ve internetim 10-15 dakika aralıklarla anlık kopuyor. Eski bir modem kullanıyorum problem bundan dolayı olabilir mi? Veya interneti alt kata nasıl daha sağlıklı ulaştırabilirim? Sizce sorunum neden kaynaklanıyor bu durumu nasıl çözerim?

Ana modemde sadece DSL mi gidiyor yoksa bütün ışıklar mı gidiyor?
Modem üst katta olduğu için o sırada hangi ışığın söndüğünü göremiyorum.Alt katta kullanırken çok anlık kopmalar yaşıyorum 5 10 saniye sonra tekrar geliyor internet ama üst katta herhangi bir kopma yaşamıyorum..

Up

Son düzenleme:
Modem üst katta olduğu için o sırada hangi ışığın söndüğünü göremiyorum. Alt katta kullanırken çok anlık kopmalar yaşıyorum 5 10 saniye sonra tekrar geliyor internet ama üst katta herhangi bir kopma yaşamıyorum.

Up.

Ana modemde sıkıntı olmadığını düşünüyorsan alt kata gelen CAT kablonda sıkıntı olabilir ya da dağıtıcıda ama ana modemi gözlemeni tavsiye ederim.

Ana modemde sıkıntı olmadığını düşünüyorsan alt kata gelen CAT kablonda sıkıntı olabilir ya da dağıtıcıda ama ana modemi gözlemeni tavsiye ederim.

Ana modemim ZyXEL'in modeli 5 GHz desteği yok eski bir modem. Alt kata TP-Link R505X diye bir menzil genişletici aldım oradan da kablo ile masaüstüme bağlıyorum. 50 Mbps internet kullanıyorum ve aşağıda 45 Mbps download hızı alıyorum. Pingim 10 ms çıkıyor fakat download latencyim çok yüksek ve dediğim gibi anlık kopmalar oluyor. Ana modemden olduğunu nasıl gözlemleyebilirim? Modem öneriniz var mı? Bu problem çok fqzla canımı sıkıyor en son bir tane daha internet bağlatma noktasına kadar geldim yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Ana modemim ZyXEL'in modeli 5 GHz desteği yok eski bir modem. Alt kata TP-Link R505X diye bir menzil genişletici aldım oradan da kablo ile masaüstüme bağlıyorum. 50 Mbps internet kullanıyorum ve aşağıda 45 Mbps download hızı alıyorum. Pingim 10 ms çıkıyor fakat download latencyim çok yüksek ve dediğim gibi anlık kopmalar oluyor. Ana modemden olduğunu nasıl gözlemleyebilirim? Modem öneriniz var mı? Bu problem çok fqzla canımı sıkıyor en son bir tane daha internet bağlatma noktasına kadar geldim yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

O ara dağıtıcı kablosuz mu çalışıyor 1 kat ara ile sağlıklı bir internet kullanamazsınız mümkünatı olmaz onun CAT kablo ile gelmesi gerek ki sabit bir şekilde çalışsın.

O ara dağıtıcı kablosuz mu çalışıyor 1 kat ara ile sağlıklı bir internet kullanamazsınız mümkünatı olmaz onun CAT kablo ile gelmesi gerek ki sabit bir şekilde çalışsın.
Yukarıdan aşağıya kablo uzatma gibi bir şansım yok.Modem üst katta alt katta menzil genişletici var menzil genişleticiden ethernet kablosu ile kullanıyorum interneti.Kablo uzatmadan nasıl daha verimli hale getiririm bir tane daha mı menzil genişletici alayım mesh sistemleri var onları mı deneyeyim ?

Yukarıdan aşağıya kablo uzatma gibi bir şansım yok. Modem üst katta alt katta menzil genişletici var menzil genişleticiden Ethernet kablosu ile kullanıyorum interneti. Kablo uzatmadan nasıl daha verimli hale getiririm bir tane daha mı menzil genişletici alayım mesh sistemleri var onları mı deneyeyim?

Kablo uzatmadan yapacaklarınız harcayacak paranıza yazık olur. Öteki türlü modem üstte Wi-Fi'sinden menzil genişletice kullanarak pek fazla verim alamazsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı