İnternette birbirlerine "hocam" diyerek hitap edenler

Gerçekte konuşunca küfrü basıp insanlar bir biri ile konuşuyorlar sosyel de olsa anında 1 hafta ban. :D
Küfüre çok fazla başvurmasam da imla kuralları için dediğiniz şey doğru. Virgül dışında hiçbir imla kuralına genelde uymuyorum.

1699125691497.png

Ben karşıdaki bilgili diye değil de daha çok tartışma vb. ortamlarda yumuşak ton olsun diye kullanıyorum. Tartışma esnasında "Ne diyorsunuz siz?" ile "Ne diyorsunuz hocam?" kullanmak bazen gerçekten fark yaratıyor. Onun dışında cümlede şu şahıs vs. demek yerine "hocam" kullanmak daha hoş gözüküyor bence.

Neden bu şekilde hitap ediyorsunuz? Benim bildiğim "hoca" din işleriyle uğraşan din adamlarına deniyor. Hatta kökeni Farsça.

Türkiye'de internet ortamında, özellikle altını çizerek söylemek gerekirse, forum düzeni olan internet sitelerinde kullanıcılar birbirlerine "hocam" diye hitap ediyor.
Dışarıda sosyal yaşantıda da bunun örneklerini görmüşlüğüm var.

Ben bu hitap şeklini doğru bulmuyorum, bazen diğer üyeler bana "hocam" diye hitap ediyor ve bundan çok rahatsız oluyorum. Fakat bunu her seferinde dile getirip söylemem mümkün olmaz. Sizler bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?
Sizide anlıyorum be hocam, ağız alışkanlığı.

Standart üyelere dostum, arkadaşım veya siz kullanıyorum bilgili veya kendime yakın gördüğüm üyelere hocam kullanıyorum. Doğru kullanımı da bu şekilde olmalı aslında ama biraz geç düzene soktum bu hitapları.

Standart üyelere dostum, arkadaşım veya siz kullanıyorum bilgili veya kendime yakın gördüğüm üyelere hocam kullanıyorum. Doğru kullanımı da bu şekilde olmalı aslında ama biraz geç düzene soktum bu hitapları.
Mantıklı bak bu, ben de böyle yapacağım sanırım. Teşekkür ederim hocam 🫡

Technopat Haberler

Geri
Yukarı