İnternette birbirlerine "hocam" diyerek hitap edenler

Neden bu şekilde hitap ediyorsunuz? Benim bildiğim "hoca" din işleriyle uğraşan din adamlarına deniyor. Hatta kökeni Farsça.

Türkiye'de internet ortamında, özellikle altını çizerek söylemek gerekirse, forum düzeni olan internet sitelerinde kullanıcılar birbirlerine "hocam" diye hitap ediyor.
Dışarıda sosyal yaşantıda da bunun örneklerini görmüşlüğüm var.

Ben bu hitap şeklini doğru bulmuyorum, bazen diğer üyeler bana "hocam" diye hitap ediyor ve bundan çok rahatsız oluyorum. Fakat bunu her seferinde dile getirip söylemem mümkün olmaz. Sizler bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

Hocam size hitap etmem lazım dostum diyemem kanka diyemem çocuk kız diyemem e en samimisi hocam oluyor işte. Bunu takmalık bir olay yok bence.

Neden böyle saçma şeyleri takıntı ediyorsunuz anlamak zor. Size hitap edilmesini istemiyorsanız belirtirsiniz olur biter kimse böyle hitap ederken kötü bir anlamda etmiyor zaten.
Kötü demedim zaten, anlaşılması için en iyi şekilde ifade ettim oysa.

Neden bu şekilde hitap ediyorsunuz? Benim bildiğim "hoca" din işleriyle uğraşan din adamlarına deniyor. Hatta kökeni Farsça.

Türkiye'de internet ortamında, özellikle altını çizerek söylemek gerekirse, forum düzeni olan internet sitelerinde kullanıcılar birbirlerine "hocam" diye hitap ediyor.
Dışarıda sosyal yaşantıda da bunun örneklerini görmüşlüğüm var.

Ben bu hitap şeklini doğru bulmuyorum, bazen diğer üyeler bana "hocam" diye hitap ediyor ve bundan çok rahatsız oluyorum. Fakat bunu her seferinde dile getirip söylemem mümkün olmaz. Sizler bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

Ne diyelim? "birader" veya "arkadaşım" mi diyelim? Daha kibar olduğu için bir de artık alışkanlık oldu o yüzden kullanılıyor.

Etiket bir tek benim mi dikkatimi çekti?

Dosya Ekleri

• hocanisi.png
    hocanisi.png
    20,3 KB · Görüntüleme: 62
Hocam kelimesinin din işleriyle bir alakası yok😂
Hoca kelimesi dilimize Farsçadaki "Hace" kelimesinden geçmiştir ve "Yol gösteren, eğiten bilge kişi" anlamına gelir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı