İnternette gezerken Ethernet bağlantısı kopuyor

Kaportante

Zeptopat
Katılım
29 Ocak 2023
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
3'lü priz yetmediğinden 6'lı yeni bir priz aldım. Kabloları takıp bilgisayarı açınca Ethernet bağlantımın kesik olduğunu fark ettim (modem üst katta, aşağıya Ethernet kablosu uzatıp bağlantı sağlıyorum). Kasanın arkasındaki bağlantı ışığı ara ara turuncu yanıp sönüyordu. Herhalde priz değişiminden sonra kısa devre gibi bir şey oldu diye düşünüp kablonun kasaya giren kısmını kesip yeniledim. İnternet geldi ve 2-3 gün bağlantı sorunu yaşamadım. Şimdi de sürekli kopmalar başladı, bu sefer kablonun modeme bağlanan kısmını da yeniledim. Ama sorun devam ediyor.

- İnternet durduk yere değil sitelerde gezinti yaparken kopuyor. Bu yüzden kablodan değil diye düşünüyorum. Bu sorun oluşuncaya kadar kabloyu hiç oynatmadık çünkü.
- Sistem geri yükleme yaptım 4 saat kadar hiç gitmedi sonra tekrar gitmeye başladı.
- Aygıt Yöneticisi'nden Ethernet bağlantısını, güncelleştirdim olmadı, kaldırıp tekrar kurdum yine aynı.
 
Tahminimce kablonuz zedelenmiş, modemi sıfırlayıp deneyin bir de.

Prizi değiştirip bilgisayarı açtıktan sonra bu hale geldiği için kablodan olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Bu tarz bir olayla karşılayan arkadaşlar Aygıt Yöneticisi - enerji tasarruflu Ethernet ayarını devre dışı bırakarak sorunu çözebilmiş mesela. Ama bende zaten devre dışıydı çözüm olmadı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı