Çözüldü İnternette satılan Windows 11 lisansları tek kullanımlık mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

technopotyusuf

Femtopat
Daha fazla  
150 liraya satan bir yer buldum yorumlarda bu keylerin normal kullanıcılar için yapılmadığını ama aynı işlevi gördüğünü yazmışlar ve başka bir bilgisayarda çalışmazmış ama benim merak ettiğim bilgisayarımda etkinleştirdim diyelim sonra format atarsam bir daha kullanamaz mıyım? Yani tek seferlik mi yoksa sadece bilgisayara özel mi oluyor? Yani format atarsam tekrar kullanırım ama yeni PC alırsam kullanamam.

Çözüm
OEM yazan keylerden alırsan lisans keyi girdiğin cihazın anakartına gömülü olur. Format atarsan yeniden kullanabilirsin, başka cihazda kullanılmaz. Retail yazan keylerden alırsan Microsoft hesabına gömülü olur. Aynı anda bir cihazdan fazlasında aktifleştirmemek kaydıyla farklı zamanlarda istediğin kadar kez aktifleştirebilirsin Microsoft hesabınla birlikte.
OEM yazan keylerden alırsan lisans keyi girdiğin cihazın anakartına gömülü olur. Format atarsan yeniden kullanabilirsin, başka cihazda kullanılmaz. Retail yazan keylerden alırsan Microsoft hesabına gömülü olur. Aynı anda bir cihazdan fazlasında aktifleştirmemek kaydıyla farklı zamanlarda istediğin kadar kez aktifleştirebilirsin Microsoft hesabınla birlikte.

Çözüm

Eyvallah hocam bireysel yazıyor yani OEM oluyor galiba.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı