İnternetten para kazanmak

MrMajeste

Hectopat
Arkadaşlar selam. Ben 15 yaşında bir lise öğrencisiyim ve son zamanlardaki malum olaylar sayesinde evde bayağı bir vaktim oldu fakat hiç de verimli kullandığım söylenemez. Geçenlerde oturup biraz düşündüm ve neden insanların çektiği komikli oyunlu videoları izliyorumda internetten para kazanmaya çalışmıyorum diye. Forumdaki neredeyse tüm internetten para kazanma konularına baktım hepsinde de sanırım aynı şeyler geçerli. Twitch'de yayın aç YouTuber ol yazılımcı olup web tasarla oyun yap logo tasarımı yap anket doldur vesaire. Biraz araştırma yaptım ve şu anda da geçerli olarak C# dilini öğrenmeye çalışıyorum. Çevremde web sitesi yaparak onu satıp karşılığında iyi ücretler alan insanlar biliyorum fakat neredeyse çoğuyla muhabbetim yok o sebepten foruma sorumdur:
1-Yazılıma nereden başlamalıyım.
2-Web sitesi geliştirip kendi yaptığım sitemi satmak için nasıl bir yol izlemeli ve hangi dil üzerinde yoğunlaşmalıyım.
3-Araştırmalarım sonucu bionluk.com diye bir site duydum 20 lira verip freelancer olabiliyormuşuz o 20 lirayı çöpe atmıyoruzdur insanlar bize iş verir değil mi ayrıca dili iyi inceliklerine kadar öğrenip de 15 yaşında olmam sonucu reddedilme gibi bir durum yaşar mıyım bunu yaşayanınız var mı?
4-Yayıncı YouTuber vesaire olamam çünkü bilgisayarım el vermiyor eminim imkan olsa güzel bir şeyler çıkarırdım ama şu an bu yazılım&web tasarımı işi ile ilgilenmek istiyorum.
5-Bildiğiniz farklı bir yol varsa lütfen paylaşır mısınız ya da yapabileceğim bu yaşta hayata atılıp kendi paramı aylık 100-200'de olsa çıkarabileceğim bir yol var mıdır?

Cevap verip, yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Yorumunuzu bekliyorum.

1-Yazılıma nereden başlamalıyım.
3-Araştırmalarım sonucu bionluk.com diye bir site duydum 20 lira verip freelancer olabiliyormuşuz o 20 lirayı çöpe atmıyoruzdur insanlar bize iş verir değil mi ayrıca dili iyi inceliklerine kadar öğrenip de 15 yaşında olmam sonucu reddedilme gibi bir durum yaşar mıyım bunu yaşayanınız var mı?
Dilin var ise yabancı freelancer sitelerde kazan, kat ve kat fazlasını kazanırsın. BiOnlik aşırı komisyon alıyor, kitlesi berbat, fiyatlar berbat.

Bende şu an o işlere kafa yoruyorum sana önerim BTK akademiye 1 milyon istihdam kapsamında üye olman her şeyi detaylı olarak anlatıyor ayrıca freelancer sitelerde daha önce birr kimliğin olmadığı içinçoğu kişi seni tercih etmeyecektir freelancer platformlarda işe girişeceksen ücretsiz olanlardan başla

1. HTML, CSS ve JS'te uzmanlaşmalısın. Bunlar ile basit tanıtım siteleri yapabilirsin. İnşaat sektöründe yeni açılan firmalara çok site yaptım zamanında.
  2. Yukarıdaki maddelere ek olarak bir back-end dili öğrenmen gerekiyor. Başlangıç için PHP yeterli olur. Bu şekilde gerçek manada çalışan, aktif veri işleyebilen bir site yapabilirsin.
  3. Bionluk'tan para kazanabilen tanıdıklarım var. Piyasaya hakim olman gerekiyor. Profesyonelleştikten sonra girebilirsin.
  4. Web geliştirme ve tasarım işi ile para kazanabilirsin. Senin yaşlarında öğrenmeye başlayıp lise 2 - 3 gibi para kazanmaya başlamıştım.
  5. Web ile ilgilenerek aylık 100 - 200 liradan çok daha fazlasını kazanabilirsin.
Bu maddelere ek olarak;
C# için henüz erken. Sadece C# ile para kazanman zor. Piyasa biraz webe kaymış durumda. Bu yüzden eğer gönlün varsa acilen HTML, CSS ve JS öğrenmeye başla.

1. HTML, CSS ve JS'te uzmanlaşmalısın. Bunlar ile basit tanıtım siteleri yapabilirsin. İnşaat sektöründe yeni açılan firmalara çok site yaptım zamanında.
  2. Yukarıdaki maddelere ek olarak bir back-end dili öğrenmen gerekiyor. Başlangıç için PHP yeterli olur. Bu şekilde gerçek manada çalışan, aktif veri işleyebilen bir site yapabilirsin.
  3. Bionluk'tan para kazanabilen tanıdıklarım var. Piyasaya hakim olman gerekiyor. Profesyonelleştikten sonra girebilirsin.
  4. Web geliştirme ve tasarım işi ile para kazanabilirsin. Senin yaşlarında öğrenmeye başlayıp lise 2 -3 gibi para kazanmaya başlamıştım.
  5. Web ile ilgilenerek aylık 100 - 200 liradan fazlasını kazanabilirsin.

Peki bir şey soracağım bionluk gibi freelancer platformlarda nasıl iş bulabiliriz daha önce kimse iş vermediği için kimse bizi tercih etmiyor kimse bizi tercih etmeyincede freelancer platformlarda tutunamıyoruz bir öneriniz var mı?

Hocam yazılıma başlama tavsiyesi istemeyin. Programlamanın nasıl işlediği öğrendikten sonra ufak bir göz gezdirin. Herkeste bu durum farklıdır. Siz mesela C++ daha kolay öğrenebilirsiniz ona başlarsınız. Web sitesi tasarlayarak para kazanma mevzusuna gelince e-ticaret dışında çok fazla para kazanabileceğinizi zannetmiyorum. E-ticaret modüllerini kullanıyor ve hakim olmanız gerekli. Entegre sistemler üzerine yazılım öğrenmeniz size ileride hayvani paralar kazandırabilir. Yani direkt oyun vs. üzerine değil mesela savunma sistemleri üzerine kontrol için öğrenseniz çok fena paralar kazanırsınız 30'unuzu görmeden.

Web sitesi tasarlayarak para kazanma mevzusuna gelince e-ticaret dışında çok fazla para kazanabileceğinizi zannetmiyorum. E-ticaret modüllerini kullanıyor ve hakim olmanız gerekli.
Yanlış. Piyasa sadece e-ticarette değil.

Peki bir şey soracağım bionluk gibi freelancer platformlarda nasıl iş bulabiliriz daha önce kimse iş vermediği için kimse bizi tercih etmiyor kimse bizi tercih etmeyincede freelancer platformlarda tutunamıyoruz bir öneriniz var mı?
Öğrenmen gerekiyor. Profesyonel işler yapman gerekiyor. Yeni açılan firmaları takip edip kendin site ister misiniz diye sor. İşin peşinde koş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı