IOS güncellemeleri ile kamera kalitesi düşüşü veya planlı eskitme iddiaları hâlâ geçerli mi?

Yazılımsal olarak kesinlikle planlı eskitme var ama kamerada böyle bir şey olsa global anlamda olay olabilirdi.

Kameradaki kötüleşmenin sebebi mikroskobik çizikler olabilir veya ısınmadan dolayı sensör bu durumdan her elektronik parça gibi nasibini alacaktır. Veya tamamen psikolojik olabilir çünkü planlı eskitme ile ilgili bir şey okuduktan sonra "acaba" dersiniz. Ayrıca yeni aldığınız bir şey zaten en başta oldukça güzel gelir ama daha sonrasında gözünüz alıştıkça normal gelir, zaten normali böyle dersiniz. Psikolojik de olabilir yani.

Markalar yeni ürün satabilmek için elbette bir şeyler yapıyorlar fakat 3-4 yıllık cihazı çöp edecek şeyler değiller, sürüm kaynaklı sorunlar olabiliyor ama nihai sürümlerde genelde performans artışları bile gördüğümüz oluyor şu ana kadar her cihazımı güncel sürümde kullandım ara sıra denemek için performans testine sokuyorum 3 aşağı 5 yukarı aynı çıkıyor.

Bir dönem bu tarz iddialar ve açılmış davalar, vardı. Ancak güncel olarak böyle bir şey var mıdır? Bana mantıklı gelmiyor ama her yerde dillendirilmiş düşüncelerinizi merak etmekteyim.

Planlı eskitmeyi genel olarak bütün telefon markaları yapıyor ama bence aralarında en iyisi iPhone kamera konusunda bir düşüş hiç görmedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı