iOS 15.4 planlı eskitme nedir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Planlı (Kasıtlı) eskitme çok farklı bir konu. Bu konu hakkında çok beğendiğim bir belgesel. Herkesin izlemesini tavsiye ederim. Bu arada pilin zaten %81 sağlıkta olması iyi değil. Pili değiştirmelisin. Yavaşlatma, performans düşürme ile vs. alakası olduğunu düşünmüyorum.

6S'imi iOS 15.4 sürümüne güncelledim ve bir anda pil çöp oldu. %81'di pil sağlığı, güncellemeden sonra %76'ya düştü. Planlı eskitme nedir anlatır mısınız lütfen.
Eki Görüntüle 1334282
Eki Görüntüle 1334283

Hocam bu arada pili dert etmeyin Apple destekten pil döngünüzü öğrenin onlar size yardımcı oluyor ben 8Plus kullanıyorum %72 pil sağlığım vardı sordum değişmesi gerekiyor dediler 300 küsur TL bir fiyat cıkıyor orijinal yetkili serviste bu fiyat çok gelirse Deji batarya taktırın pek bir fark yok diyebilirim, hiç değilse telefoncuda takılan no name ucuz bataryalardan kat ve kat daha iyidir.
Bizim insanlar yenisi almak için bahane arıyor. Hemen yenisini alırlar. Dava etmez kimse.

Dava etsen bir ton avukat masrafı onun yerine yeniyi almak daha mantıklı özellikle Türkiye'de.
6 ay biraz kısa bir süre hocam Samsung Note 8 kullanıyordum 2 yıl önce cihazı arkadaşa satmıştım ve hala cihazı sorunsuz kullanıyor. Cihaz 4. yılına girdi tek sıkıntısı batarya. Yavaşlama olarak bir sıkıntısı yok hatta arkadaş güç tasarruf modunda kullanıyor telefonu genelde.

Hocam kesinlikle kullanan insanlara saygım sonsuz tercih meselesi Android ve iOS arasındaki bir farkı özetliyim size; 2013 senesinde aldığım iPhone 5S telefonuma hala daha güncelleme geliyor ama Android bir telefon Max 2 3 sene sonra bazen bu süre daha da azalabiliyor yazılım desteğini kesiyor yani aslına bakarsanız sizi bir anlamda yeni telefona teşvik etmeye calısıyor. 2017 yılında aldığım iPhone 8Plus'ta keza öyle hala yazılım desteği ve hata düzeltmeleri mevcut, Türkiye'de para zor kazanılıyor ve alınan telefonun uzun ömürlü kullanılması önemli. Bu arada Android tarafında Galaxy S3 kullandım (ilk amiral mağara telefonu) belki bana gelen cihaz sorunluydu ama 1 sene içinde 11 12 kez yetkili servis gördü bu da beni Android telefonlara karşı ön yargılı yaptı maalesef.

Son düzenleme:
Neredeyse her telefonuma root ve ROM attım. Evet, özgürlük, tema, yazılımsal destek ne derseniz deyin. İster kafese koysun, ister bulutlara çıkarsın her sene telefon almaktan, senesi çıkmadan kasmasından, değer kaybetmesinden yorulduğum için iOS cihazları savunuyorum. Bakın arkadaş 6S almış, planlı eskitme diyor. Bu telefon çıkalı kaç yıl oldu? Android'de bu kadar yaşayan, güncelleme alan telefon var mı?
Dediğiniz gibi iPhone 6S'in 2015 yılında çıkmasını ve hala güncelleme almasını geçtim 6S serisi bildiğim kadarıyla batarya olarak hep sıkıntılı bir seriydi. Ondan dolayı bu planlı eskitme olaylarına pek takılmıyorum zaten eski bir telefon.

Bir de bu planlı eskitme konularını görünce şaşırdım çünkü aynı zamanda bundan 1-2 saat önce Apple'ın güncellemeden sonra kasıtlı olarak pil sağlığını yükselttiğini yazan bir konu vardı. Buradaki arkadaş ise güncellemeden sonra pil sağlığının düşmesinden şikayetçi bana kalırsa konunun ikisiyle de bir alakası yok. Tamamen pil sağlığının kesin olarak hesaplanamamasından kaynaklı bir durum yaşamışlar ve eskitme veya pil sağlığını yükseliyor ki garantiye göndermeyelim tarzı konuların açılmasına sebep olmuş diye düşünüyorum.

Hocam bu arada pili dert etmeyin Apple destekten pil döngünüzü öğrenin onlar size yardımcı oluyor ben 8Plus kullanıyorum %72 pil sağlığım vardı sordum değişmesi gerekiyor dediler 300 küsur TL bir fiyat cıkıyor orijinal yetkili serviste bu fiyat çok gelirse Deji batarya taktırın pek bir fark yok diyebilirim, hiç değilse telefoncuda takılan no name ucuz bataryalardan kat ve kat daha iyidir.

Dava etsen bir ton avukat masrafı onun yerine yeniyi almak daha mantıklı özellikle Türkiye'de.

Hocam kesinlikle kullanan insanlara saygım sonsuz tercih meselesi Android ve iOS arasındaki bir farkı özetliyim size; 2013 senesinde aldığım iPhone 5S telefonuma hala daha güncelleme geliyor ama Android bir telefon Max 2 3 sene sonra bazen bu süre daha da azalabiliyor yazılım desteğini kesiyor yani aslına bakarsanız sizi bir anlamda yeni telefona teşvik etmeye calısıyor. 2017 yılında aldığım iPhone 8Plus'ta keza öyle hala yazılım desteği ve hata düzeltmeleri mevcut, Türkiye'de para zor kazanılıyor ve alınan telefonun uzun ömürlü kullanılması önemli. Bu arada Android tarafında Galaxy S3 kullandım (ilk amiral mağara telefonu) belki bana gelen cihaz sorunluydu ama 1 sene içinde 11 12 kez yetkili servis gördü bu da beni Android telefonlara karşı ön yargılı yaptı maalesef.
Hocam yazılım konusunda haklısınız çoğu telefon az güncelleme alıyor IOS'a kıyasla. Şuan kendimde IOS kullanıyorum fakat güncellemeleri kapalı kullanıyorum. Burada karşılaştırma yapmak bana garip geliyor çünkü Android kısmında bile kendi aralarında çok fark var. Mesela Samsung çoğu getirdiği arayüz güncellemesi Android'in arayüzüne çok geç geliyor. Apple güncelleme konusunda benim gözümde zirvede zaten ona şüphe yok. Zaten arayüz olarak IOS ve Samsung cihazlar dışındakiler bana çirkin geliyor.

Hocam yazılım konusunda haklısınız çoğu telefon az güncelleme alıyor IOS'a kıyasla. Şu an kendimde iOS kullanıyorum fakat güncellemeleri kapalı kullanıyorum. Burada karşılaştırma yapmak bana garip geliyor çünkü Android kısmında bile kendi aralarında çok fark var. Mesela Samsung çoğu getirdiği arayüz güncellemesi Android'in arayüzüne çok geç geliyor. Apple güncelleme konusunda benim gözümde zirvede zaten ona şüphe yok. Zaten arayüz olarak iOS ve Samsung cihazlar dışındakiler bana çirkin geliyor.

Şayomi alın hocam.😁

Bu telefon çıkalı kaç yıl oldu? Android'de bu kadar yaşayan, güncelleme alan telefon var mı?

Android iOS kıyaslaması yapmak istemiyorum ama güncelleme almaz ise ölür o cihaz.

Bakınız Android 4'ün desteği kesildi kesilmeden önce hala mağaza üzerinde birçok uygulama desteği mevcut idi. iOS güncellemesini alamaz ise zamanla uygulama desteği azalır.
6 serisinde çok kullanılan bir cihaz desteği düşerse o kadar 6 kullanıcısına yazık olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı