IOS vs Android

Kardeşim ben şahsen android diyeceğim fakat benden farklı düşünen bir sürü arkadaş olacaktır.
Android İOS'a göre fiyat bakımından daha ucuz diye düşünüyoum yanlış mı ?
 
Şahsen telefonum iPhone 4s ve gayet memnunum buna android mi İos mu diye değil de teknolojik özelliklerine göre Baksan daha iyi olabilir :)
 
Android, IOS göre daha özgür bir sistem. Çok kolay bir örnek ; Fifa 14 .apk olarak indirip kurabilirsin ama iPhone da jailbreak yapman lazım. Onuda herkes yapmıyor, garantiden çıkıyor diye. Benim tabletim var gayette memnunum. İstediğim oyunun .apksını indirip atıyorum.
 
Güvenlik ve uygulama çokluğu açısından ios, eğer telefon yazılımıyla oynamayı ufak tefek tweakleri seviyorsanız Android. Android'de şöyle sıkıntılar var, mesela Facebook uygulamasını indireceksin, adam senin mesajlarına, arama listelerine ve bunun gibi bir dolu bilgine erişim imkanı istiyor. Çok saçma, gizlilik ilkesine aykırı bence. 2 sene Galaxy S3 kullandım, şimdi 5S'e geçtim. Yukarıda bir arkadaş istediğim uygulamanın .apk'sını indirip kuruyorum diyor, evet çok basit bir olay, indir ve kur. Ama riskli, adamlar telefonun içindeki her veriye ulaşabilirler. Ayrıca android cihazları güzel kılan olay, root ve romdur. Bu işlemler uygulandığı zamanda garanti bozulur. Ayrıca ios kullanan cihazlarda jailbreak yaptıktan sonra, orjinal yazılıma geri dönerek herşeyi halledersiniz. Kimsede sen jailbreak yapmışsın diye iddia edemez. Bu arada, jailbreak yapincada birçok bilginize ulaşılabilir.
 
Telefonu sürekli kurcalayacaksan (Rom, root vs.) android.
Ancak adam akıllı telefon kullanacaksan iOS. Çevremde 1500tl-2000tl'lik cihazı olan da, 300-500tl'lik cihazı olanda Androidden memnun değil, yani nedenini anlamıyorum ancak Android kararlı ve stabil çalışan bir sistem değil. Bir iOS cihazı, format atmadan istediğiniz kadar kullanabiliyorsunuz hiçbir sıkıntı çıkarmıyor ancak kendi eski Android telefonuma 1-2ayda bir format atıyordum yoksa çileden çıkarıyordu.
Buna ek olarak, her ne kadar ucuz olsa da Google Play gibi bir çöplük içerisinde adam akıllı uygulama bulmak zor oluyor bu yandan da yine iOS'lar öne çıkıyor.
 
İOS bir telefon alarak rahat bir kullanım yaşarsınız. Root gibi işlerle uğraşmadan stabil bir şekilde kullanmaya devam edersiniz. :like:

Şahsen telefonum iPhone 4s ve gayet memnunum buna android mi İos mu diye değil de teknolojik özelliklerine göre Baksan daha iyi olabilir :)

Öncelikle işletim sistemine karar verilmeli, daha sonra telefon özelliklerine ve donanımına bakılmalıdır. Eğer sadece donanıma bakarsak hem saçma hem adaletsizlik olur. Stabilite bence telefonda olması gereken en önemli özelliktir. Bunun yolu da işletim sisteminden geçiyor. Bu yüzden işletim sistemi olarak İOS ya da WP8 seçilmelidir.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı