IOS vs Android

Telefonu sürekli kurcalayacaksan (Rom, root vs.) android.
Ancak adam akıllı telefon kullanacaksan iOS. Çevremde 1500tl-2000tl'lik cihazı olan da, 300-500tl'lik cihazı olanda Androidden memnun değil, yani nedenini anlamıyorum ancak Android kararlı ve stabil çalışan bir sistem değil. Bir iOS cihazı, format atmadan istediğiniz kadar kullanabiliyorsunuz hiçbir sıkıntı çıkarmıyor ancak kendi eski Android telefonuma 1-2ayda bir format atıyordum yoksa çileden çıkarıyordu.
Buna ek olarak, her ne kadar ucuz olsa da Google Play gibi bir çöplük içerisinde adam akıllı uygulama bulmak zor oluyor bu yandan da yine iOS'lar öne çıkıyor.

Sebebi gayet basit. iOS sadece iPhone'lar için yazılıyor. Android'i yüzlerce telefon kullanıyor. Android Nexus cihazlarda stabil. Arkadaşda Nexus 4 vardı. Telefon akıyordu. Ben o yüzden Android telefon alacak olsam ne HTC, ne Samsung alırım. Gider direk Nexus çakarım birtane. En azından android deneyimini layıkıyla yaşarım. Zamanında bilmiyorduk, acemiliğimize geldi, Galaxy S3 aldık. Pişmanda oldum. O bahsettikleri hiçbir touchwiz özelliğini kullanamadım. Telefonu rootlayıp, custom rom attım. Çünkü kasıyordu. En azından telefonu kullanırken sinir olmadım.

Benim şahsi tercihim iPhone. Ama bütçe el vermiyorsa Android. Ben iPhone'u Amerika'dan getirttim. 1600 liraya mal oldu bana. Gidip 2000 TL vermezdim.
 
IOS tartışmasız kral. Iphone keşke donanım olarak da güçlü bir telefon olabilseydi.

Eğer öyle olsaydı ne olurdu? Zaten telefon akıyor. Boşuna enerji kaybı olurdu, ben sana söyleyeyim. Önemli olan donanımın iyi olması değil, ondan ne kadar yararlandığın. Şuan LGA 2011, GTX 780Ti olan bir sisteme Windows 95 kurarsan ne olur? Verim alamassın, önemli olan herşeyi verimli kullanabilmek.
 
Son düzenleme:
Samsung boyası döküldüğü sürece isterse piyasanın en uçuk donanımlarını barındırsın tüketicilerin fazla tercih edeceğini sanmıyorum. 2000 TL ortalama bir fiyattan alındığını varsayarsak 5 TL'lik bir kapağın kullanılması ne kadar doğru olur bilemiyorum. Doğru orantı yerine ters orantı kurulmuş. :)

Eğer öyle olsaydı ne olurdu? Zaten telefon akıyor. Boşuna enerji kaybı olurdu. Ben sana söyleyeyim. Önemli olan donanımın iyi olması değil, ondan ne kadar yararlandığın. Şuan LGA 2011, GTX 780Ti olan bir sisteme Windows 95 kurarsan ne olur? Verim alamassın, önemli olan herşeyi verimli kullanabilmek.
Bu yazıdan şunu anlıyorum IOS yazılımı için para ödeniyor telefon için değil.
 
Samsung boyası döküldüğü sürece isterse piyasanın en uçuk donanımlarını barındırsın tüketicilerin fazla tercih edeceğini sanmıyorum. 2000 TL ortalama bir fiyattan alındığını varsayarsak 5 TL'lik bir kapağın kullanılması ne kadar doğru olur bilemiyorum. Doğru orantı yerine ters orantı kurulmuş. :)


Bu yazıdan şunu anlıyorum IOS yazılımı için para ödeniyor telefon için değil.

Sizin için önemli olan şey, kullandığınız üründen performans almak mı? Yoksa kullandığınız ürünün kağıt üzerinde daha iyi görünmesi mi? iPhone, malzeme kalitesi olsun, duruşu olsun zaten üst seviye bir telefon. Benim için aslolan şey kullandığım üründen aldığım performanstır. Eğer ben Windows 10 işletim sistemi, 1GB ram GT640 , pentium 4 bir bilgisayar ile BF3'ü 60 FPS'de oynayabiliyorsam, bunun yanında da LGA 2011 en iyi işlemci, en iyi ekran kartı, diğer bileşenlerin en üst düzeyi varsa ve aldığım FPS yine 60 ise, benim için hiçbirşey değişmez. Asıl olan şey senin aldığın performanstır. Kağıt üzerinde yazılı olan, ama pratikte farketmeyen etmenler benim için önemsizdir. Yani telefonu alırken, sadece donanıma değil donanım + yazılıma bakmak gerekiyor. Android için daha fazla kaynak gerekiyor olabilir. Bu yüzden android telefon üreticileri daha sağlam donanımlar kullanıyor olabilir. Ama iOS daha optimize, adamlar aynı performansı daha düşük donanım ile sunabiliyorken niye telefona ekstra maliyet katıp kazandıkları parayı azaltsınlar.

Özet: Önemli olan son üründür. Alınan performanstır. Kağıt üzerinde yazılı olan hiçbir verinin anlamı yoktur bence.
 
Aynı fiyata ram ve işlemcisi güçlü Andoid telefonlar alınabiliyor, bunlar da kasmıyor. Senin verdiğin örneklerle devam edersek 2si de 60 FPS veriyor. Donanımı düşük olanı mı yoksa yüksek olanı mı almak daha mantıklıdır? İleriki zamanlarda bence telefon için çeşit çeşit yazılımlar üretilicek ve bunlar belli bir para karşılığında satılacak. IOS gibi stabil işletim sistemlerine ulaşmak çok az bir meblağ ile olabilecektir.
 
Bence Android. Sebebi ise açık kaynak ve market bakımından çok zengin olması. İos telefon sahipleri Bluetooth gibi bir şeye sahip olmadığından veri paylaşımı diğer telefonlarla imkansız ve bağlandığından depolama alanını görebilmen için bildiğim kadarıyla İtunes prog. yüklemen gerekiyordu. Yani bunca uğraş ve eziyet istemem dersen Android. İos ise işlemci bakımından bir o kadar hızlı fakat maaliyet konusunda cep yakmaya meyilli.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı