iOS vs Android

Ben en tepe cihazlardan birisini seçeceksem IOS cihazları tercih ederim, orta sınıfta Android cihazları tercih ederim ve son olarak giriş seviyesi cihazlarda da eski IOS cihazları tercih ederim, sadece işletim sistemlerini karşılaştırırsak (Android 10'u kullanmadım, 9'u kullandım en son) IOS'i tercih ederim (çünkü kullanması daha pratik fakat Android'in kişiselleştirmeye açık olması ve .apk'ları çok seviyor olduğum gerçeğini değiştirmez bu).
 
Aradan bayağı zaman geçmiş, konuyu yeni gördüm. Beyler Android'deki yavaşlama eskidenmiş, S3-S4 zamanındaymış. Ben Samsung A3 2017 kullanıyorum. Telefonu ilk çıktığı zamanlarda aldım. Telefon hala ilk aldığım hızıyla aynı, aynı performansı veriyor, yavaşlama olmadı. Aldığımda da zaten çok iyi özelliklere sahip bir telefon değildi, fiyatı uygun diye aldım. Telefon aldığımda özelliklerine göre nasıl performans veriyorsa, şu an da aynı performansı veriyor.

IPhone'yi ben pek sevemedim, Android'de ki gibi istediğini indiremiyorsun veya bilgisayardan istediğini kolay bir şekilde hemen atamıyorsun. Misal ben telefonu bilgisayara bağlayıp dizi, film veya epub formatına sahip dosyalar atacağım diyelim. Bilgisayardan android gibi kolay bir şekilde atamıyorsun.
 
Ayfon kullanıyorum ama Android'i özledim be!

Kaç para ulan bir P30 PRO!

Hocam bence artık iPhone tercih meselesi. Eskiden iPhone daha hızlı, uzun vadede yavaşlamıyor derlerdi. Android telefonlar da yavaşlamıyor artık, bir de benim kullandığım telefon Samsung A3 2017, saf Android değil. Saf Android olmamasına rağmen kullandığım telefon hızlı. Saf Android telefon kullansan daha kullanışlı oluyor. Saf Android'in arayüzu daha hızlı. Misal ben A3 2017 kullanıyorum, kullandığım telefon ilk aldığım zamanda ne performans veriyorsa şimdi de aynı performansı veriyor. Telefonda yavaşlama yok, özelliklerine göre aynı performansı veriyor.

Hocam telefon değiştirsem bir daha Samsung marka almam, başka markanın Android telefonlarına bakarım. Hocam Samsung Android'de pahalı bir marka, misal o zaman telefonu 1400 TL'ye aldım. 1400 TL'ye o zaman başka bir markanın telefonunu alsam, daha iyi özellikte bir telefon olurdu.
 
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle konuyu telefonumu değiştireceğimden değil, merak ettiğimden dolayı açtım.
Siz telefon alacak olsanız iOS tabanlı telefon (iPhone) mu alırsınız yoksa Android tabanlı telefon mu?
Ben Android'i serbestlik bakımından, IOS'i de hız ve stabilite bakımından beğeniyorum. Eğer kullanım tarzım gereği Android kullanmam gerekmeseydi iOS telefon alırdım.
Sadeliğine, hızına, kullanımına ve kalitesine alıştıktan sonra Android demem imkansız, fakat bilgisayar ile bağlantısını bol tutacağım bir hobi ya da işe sahip olsaydım Android kullanırdım. Android telefondan ios a geçen tanıdığım çok oldu, pişmanlığını duymadım. Ios sistemden android e geçene tanık olmadım henüz.
 
Hocam zamanında en iyi androidleri kullandım, yaklaşık 4 sene önce iosa geçtim acayip memnunum. En güzel yanı stabilite, güvenlik ve güncelleme desteği. Android güncelleme desteği konusunda çok dengesiz tabi bu şirketlere bağlı ama sonucta Android üzerinden değerlendirme yapıyoruz ,ios ta böyle sorun yok her sene belirli tarihte büyük güncelleme alır. Güvenlik konusunda androidden daha iyidir ios, tabi iş her zaman bilinçli kullanıcıda biter. Stabilite/performans konusunda hocam yağ gibi telefon, İphone 6S kullanıyorum 4 senedir daha bir kere donma tekleme yaşamadım. Bir kez daha telefon alsam kesinlikle İOS alırım.
 
Eskiden Huawei ve Samsung kullandım. Note 10 ve p30. şimdide iPhone 7 kullanıyorum memnunum. Apple yazılım desteğini çekmedikçe (3 yıl sonra çeker) değiştirmeyeceğim. Çekince iPhone 11 Pro almayı düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı