iPad 10. nesil mi iPad 11'i beklemek mi?

Dudilamasyon1

Hectopat
Yer
Aydın
iPad almayı düşünüyorum, çizim vb. şeyler yapmayacağımdan sadece günlük hayatta ve derslerde kullanacağımdan şu anki modellerden 10.nesil en mantıklısı geldi. Fakat iPad 11.nesil ne zaman çıkar, özellikleri nasıl olur, fiyat farkı çok olur mu veya değer mi? Bunlar hakkında fikir veya bilginiz varsa paylaşabilir misiniz?

Muhtemelen yine 64 GB ve max 6GB Ram'li ve 64 GB olması yetmez gibi birde İCloud dayamak için hafıza kartı desteği olmayan A18'den daha güçsüz bir işlemciye sahip bir cihaz çıkaracaklar diye düşünüyorum hocam. Zaten kalem falan göndermiyorlar tahminimce 21.000 lira gibi bir başlangıç fiyatına sahip olacak.
Vakit ve para varsa neden olmasin.

Muhtemelen yine 64 GB ve max 6GB Ram'li ve 64 GB olması yetmez gibi birde İCloud dayamak için hafıza kartı desteği olmayan A18'den daha güçsüz bir işlemciye sahip bir cihaz çıkaracaklar diye düşünüyorum hocam. Zaten kalem falan göndermiyorlar tahminimce 21.000 lira gibi bir başlangıç fiyatına sahip olacak.
A17 Pro'lu Mini 7 24.000'den çıktı. Çok bile söylediniz 11.nesil için. Muhtemelen A15-16 çipli 4 GB RAM 64 GB depolamalı bir cihaz olacak. 15.000 TL'ye 10.nesil varken üstüne 6.000 TL eklemesi pek muhtemel değil.

Muhtemelen yine 64 GB ve Max 6 GB RAM'li ve 64 GB olması yetmez gibi bir de iCloud dayamak için hafıza kartı desteği olmayan A18'den daha güçsüz bir işlemciye sahip bir cihaz çıkaracaklar diye düşünüyorum hocam. Zaten kalem falan göndermiyorlar tahminimce 21.000 lira gibi bir başlangıç fiyatına sahip olacak.

Apple ve sandık satış politikaları.
17-18k civarı bekliyorum.

A17 Pro'lu mini 7 24.000'den çıktı. Çok bile söylediniz 11.nesil için. Muhtemelen A15-16 çipli 4 GB RAM 64 GB depolamalı bir cihaz olacak. 15.000 TL'ye 10.nesil varken üstüne 6.000 TL eklemesi pek muhtemel değil.

Yapay zeka getirmeye niyetleri varsa hocanın dediği gibi çıkabilir ama muhtemelen düz modele yapay zeka getirmezler 4 GB RAM olası.

A17 Pro'lu Mini 7 24.000'den çıktı. Çok bile söylediniz 11.nesil için. Muhtemelen A15-16 çipli 4 GB RAM 64 GB depolamalı bir cihaz olacak. 15.000 TL'ye 10.nesil varken üstüne 6.000 TL eklemesi pek muhtemel değil.
Hiç bilemiyorum hocam ufak bir kerrat cetveli hesabı ile az çok anlayabiliyoruz aslında ne halt olacağını cihazında yine de bir sürpriz olur umudu ile beklemek daha iyi olabilir. Umuyorum ki cihazı en azından 128 ve 6GB Ram ile çıkartırlar. 21.000 olmasa bile en az 18.000 TL olacaktır fiyatı fakat ben nedense bütçesinde çok tutunabileceğini sanmıyorum. 10.Nesil zaten çok iyi bir cihaz değil. Apple zaten genel politika olarak sadece en üst modellerine çalışıyor. Telefonda da tablette de böyle bu durum. İPad'lerde Proların özellikleri sürüsüne bereket diğerleri çıkartmadık olmayalım alıyorlar nasıl olsa diye çıkartılmış cihazlar gibi.

Yapay zeka getirmeye niyetleri varsa hocanın dediği gibi çıkabilir ama muhtemelen düz modele yapay zeka getirmezler 4 GB RAM olası.
iPad 12'den sonra düşünüyorum AI'ı aslında. Ama gelse güzel olur. Ben de tablet alana kadar iPad 11 çıkarsa ona bakacağım bütçem artarsa Mini 7 yoksa bu hocam gibi 10.nesil.

Hiç bilemiyorum hocam ufak bir kerrat cetveli hesabı ile az çok anlayabiliyoruz aslında ne halt olacağını cihazında yine de bir sürpriz olur umudu ile beklemek daha iyi olabilir. Umuyorum ki cihazı en azından 128 ve 6 GB RAM ile çıkartırlar. 21.000 olmasa bile en az 18.000 TL olacaktır fiyatı fakat ben nedense bütçesinde çok tutunabileceğini sanmıyorum. 10.nesil zaten çok iyi bir cihaz değil. Apple zaten genel politika olarak sadece en üst modellerine çalışıyor. Telefonda da tablette de böyle bu durum. IPad'lerde Pro'ların özellikleri sürüsüne bereket diğerleri çıkartmadık olmayalım alıyorlar nasıl olsa diye çıkartılmış cihazlar gibi.

18.000 TL falan olacağını ben de düşünüyorum hocam. Ben tablete çok para vermeyip Apple ekosisteminde kalıp üniversitede yararlı bir cihaz alayım diyorum ama ya Air yada Mini seçtirtiyor bana Apple. Düz model alacağım mini 7'ye bütçe bulamazsam inat değil mi? :D

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı