iPad 10.nesil vs 9.nesil

Şu anda öğrenci indirimi var. Kalem ya da airpods veriyorlar aldığın ürüne göre.
iPad Air 5 ya da Pro almayana bir ek vermiyorlar diye gördüm.

Ben iPad Mini 6, iPad 10 ve 9 arasında kaldım. İşlemci açısından en iyi teknoloji 6'da ve benim amacıma daha çok uyuyor. Orta tuşu olan bir iPhone kullandığım için bu durumdan bıktım ve Mini 6 ya da 10 daha mantıklı geliyor. Kalem eklemesi biraz tuzlu. 9 ise A13 işlemciye sahip yani muhtemelen 3 yıl daha güncelleme alır sonra durur. iPad 10 da A14 işlemciye sahip ve A15 işlemcili Mini 6 ile arasında pek fark yok, boyut ve klavye takılması hariç. Ben küçük istediğimdan Mini 6 düşündüm. Fiyatı 2-3 aya fırlarsa çok üzülürüm. Bir de bunu bulması daha zor, Vatan gibi yerlerde stokları bitmiş. Yenilemiyorlar sanki. iPad 10 daha kolay bulunuyor ama ilginç şekilde 1000 TL daha pahalı. Ayrıca Mini 6 için 2. nesil kalem, 10 için 1. nesil kalem + dönüştürücü gerek. iPad 9 direkt 1. nesil kalem ile uyumlu. Mini 6 ya da 10'un 64 GB'ına para vermek yerine 9'un 256'sını alabiliyorsun.

Çok kafa karıştıran bir konu. Ben de çorbayım.

Sıkıntı değil başkan. iPad Air almak daha mantıklı bu arada.

Kalemi de ücretsiz. Ancak fiyat farkı fazla 10 ve 9. nesil IPad'ler arasında. 9.nesile yönelin. Apple Pencil 1.nesilli modeller de alınmaz gibi geliyor bu zamanda. Ya mini ya da Air'e yönelin.

Air de pahalı ve M1 iPad Air kasasında fazla ısınıyor arkadaş oyun oynayacakmış en iyi FPS ortalamasına sahip cihaz mini 6.

iPad Air 5 ya da Pro almayana bir ek vermiyorlar diye gördüm.

Ben iPad mini 6, iPad 10 ve 9 arasında kaldım. İşlemci açısından en iyi teknoloji 6'da ve benim amacıma daha çok uyuyor. Orta tuşu olan bir iPhone kullandığım için bu durumdan bıktım ve mini 6 ya da 10 daha mantıklı geliyor. Kalem eklemesi biraz tuzlu. 9 ise A13 işlemciye sahip yani muhtemelen 3 yıl daha güncelleme alır sonra durur. iPad 10 da A14 işlemciye sahip ve A15 işlemcili mini 6 ile arasında pek fark yok, boyut ve klavye takılması hariç. Ben küçük istediğimdan mini 6 düşündüm. Fiyatı 2-3 aya fırlarsa çok üzülürüm. Bir de bunu bulması daha zor, vatan gibi yerlerde stokları bitmiş. Yenilemiyorlar sanki. iPad 10 daha kolay bulunuyor ama ilginç şekilde 1000 TL daha pahalı. Ayrıca mini 6 için 2. nesil kalem, 10 için 1. nesil kalem + dönüştürücü gerek. iPad 9 direkt 1. nesil kalem ile uyumlu. Mini 6 ya da 10'un 64 GB'ına para vermek yerine 9'un 256'sını alabiliyorsun.

Çok kafa karıştıran bir konu. Ben de çorbayım.

64 GB A15 ve harika soğutmayı A13 512 GB'a bile yeğlerim.

Kalemi ne için istiyorsunuz ki aşırı önemli değil bence. Farklı markaların uyumlu kalemi oluyordu idarelik alabilirsiniz.
Not almak ve PDF üzerinde işaretleme yapmak için. :(

Not almak ve PDF üzerinde işaretleme yapmak için. :(

Bende o açıdan kalem istiyorum ama 64 GB telefonum var iPhone 11 tükendi bile hafızası 64 GB'a yanaşmak istemiyorum ama cellular ve 256 GB olunca da çok pahalı oluyor ne olacak bu halimiz.

Kalemi ne için istiyorsunuz ki aşırı önemli değil bence. Farklı markaların uyumlu kalemi oluyordu idarelik alabilirsiniz.

Öğrenci indirimli iPad Air yanında gelen kalem ödeme aşamasında mı fiyattan düşüyor?

Bende o açıdan kalem istiyorum ama 64 GB telefonum var iPhone 11 tükendi bile hafızası 64 GB'a yanaşmak istemiyorum ama cellular ve 256 GB olunca da çok pahalı oluyor ne olacak bu halimiz.
64 GB telefonlarda yetmiyor ama tabletlerde hala daha bir şeyler indirmeyeceksen yetebiliyor. iPhone 8 Plus var 256 GB, fotoğraflar ve videolar zaten 80 GB. Dolayısıyla 140 GB dolu. Fakat fotoğrafları ve içine attığım müzikleri çıkartsam uygulamalar o kadar abartı yer kaplamıyor. Tablette de bu açıdan sorun olmaz. Tek sorun eğer içine video, müzik, fotoğraf ve PDF atacaksan ortaya çıkıyor. Ben de iPad alırsam tek PDF atmayı düşünüyorum. Sonradan silerim onları sorun olmaz. O yüzden 64 GB yeter, 10-20 GB sistem desen yine yeterli gibi. Oyun yükleyeceksen iş biraz değişiyor.

Öğrenci indirimli iPad Air yanında gelen kalem ödeme aşamasında mı fiyattan düşüyor?
Evet, öyle. Yani 64 GB alacaksan yine de 19 bin oluyor. Mini 6 ya da 10 alsan 64 GB ve kalem alsan yine daha ucuza gelebiliyor.

64 GB telefonlarda yetmiyor ama tabletlerde hala daha bir şeyler indirmeyeceksen yetebiliyor. iPhone 8 Plus var 256 GB, fotoğraflar ve videolar zaten 80 GB. Dolayısıyla 140 GB dolu. Fakat fotoğrafları ve içine attığım müzikleri çıkartsam uygulamalar o kadar abartı yer kaplamıyor. Tablette de bu açıdan sorun olmaz. Tek sorun eğer içine video, müzik, fotoğraf ve PDF atacaksan ortaya çıkıyor. Ben de iPad alırsam tek PDF atmayı düşünüyorum. Sonradan silerim onları sorun olmaz. O yüzden 64 GB yeter, 10-20 GB sistem desen yine yeterli gibi. Oyun yükleyeceksen iş biraz değişiyor.

Evet, öyle. Yani 64 GB alacaksan yine de 19 bin oluyor. Mini 6 ya da 10 alsan 64 GB ve kalem alsan yine daha ucuza gelebiliyor.

Mini 6 da çok küçük.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı