Bir ay sonra dalış yapıyorum konuya kusura bakmayın ama, matepad 11 ile iPad 9 direkt olarak rakip iki cihazlar değiller. iPad 9; Apple'ın tıpkı IPhone'un SE cihazları gibi sadece daha yeni teknolojiyi daha eski tasarımlarda kullanmak için ürettiği bir tablettir. Bu yüzden matepad 11 ile direkt olarak rakip olamıyorlar.
F/P olarak bakmak gerekirse matepad 11'in 6.999₺'ye kendisi (
TIKLA), 7.499₺'ye ise klavyeli modeli (
TIKLA) satılıyor. Bunun yanında bir kaleme ihtiyacın olduğunu belirtmişsin, 1.099₺'lik fiyatıyla satın almak için
buraya tıkla.
Yani matepad 11 (128 GB) + kaleme 8100 lira gibi bir fiyatla sahip olabiliyorsun. Üstüne klavye de almak istersen 9.600 liraya geliyor.
iPad 9. nesil (64 GB) için aynı şeyi yapalım. 6.998₺'ye iPad 9 almak için
bu bağlantı, 2.199₺'lik kalemi için ise
bu bağlantıyı kullanabilirsiniz. Bir de 3.499₺'ye
bu bağlantıdan ulaşabileceğin klavyesi var.
Yani iPad 9 + kaleme 9.200 lira gibi bir fiyata sahip olabilirken, üzerine klavye de almak istediğin zaman 12.700 lira gibi bir fiyat ödemen gerekiyor.
Fiyat kısmını aradan çıkardıysak temel özelliklerden başlayalım. IPad'deki A13 işlemcisini bayağı övdüğünü gördüm arkadaşların ancak sanki matepad 11'de G90 varmış gibi konuşulmuş. Arkadaşlar bu tablette Snapdragon 865 var. A13 ile olan testlerine bakarsanız zaten ikisinin de günümüz için bile çok iyi işlemciler olduğunu görebilirsiniz. Depolama konusunda matepad 11 128 GB dahili ve 1TB'a kadar harici depolama sunarken iPad 9 64 GB dahili depolama sunuyor ancak harici depolamaya izin vermiyor.
Ekran konusunda matepad 11 10.95", 2560x1600 çözünürlüğünde, 120Hz tazeleme hızında, 500 nit parlaklığa kadar çıkan IPS panel bir ekran sunuyor. iPad 9 ise 10.2", 2160x1620 çözünürlüğünde, 60Hz tazeleme hızında, 500 nit parlaklığa kadar çıkan IPS panel bir ekran sunuyor.
Bunların yanında en büyük farklardan birisi tasarım, diğeri de işletim sistemi. Tasarım olarak iPad 9 gerçekten çağ dışı kalıyor. %71.6 ekran/gövde oranı gerçekten matepad 11'in %82.9'luk oranının çok daha gerisinde. Bunun yanında işletim sisteminin çok kafa karıştırdığının farkındayım ancak HarmonyOS'te gerçekten Android'de yapabildiğiniz çoğu şeyi yapabiliyorsunuz. Ekran ve hoparlör kalitesi o kadar iyi ki dizi/film indirmekten depolamayı doldurmak üzereyim. Bugüne kadar forumdan çok fazla arkadaşın denememi istediği uygulamaları kurdum ve test ettim. Açamadığım tek uygulama GeForce NOW oldu.
Not almak ve PDF görüntülemek için uygulamalar tabii ki var. İngiliz dili ve edebiyatı 2. sınıf öğrencisiyim. Tüm notlarım için tabletin kendi not uygulamasını kullanıyorum. Dersleri farklı kategoriler halinde açıp sınırsız not alabiliyorsun. PDF için de jnotes diye bir uygulama kullanıyorum. İkisi için de alternatif aramaya gerek duymadım. Matepad 11 için herhangi bir sorun olursa bu mesajı cevaplayarak sorabilirsin.