iPhone 11 alınır mı?

Yaşınız kaç acaba?

20 yaşındayım. Parmak izi çok önemli değil. Yüz tanıma varken ayrıca çok uzun şifreler de kullanmıyorum telefonumda çok sorun olacağını düşünmüyorum.
Kesinlikle IOS'a geçmeni tavsiye ediyorum. Ama bence 64 GB yetmez özellikle çok oyun oynuyorsanız hiç yetmez. Çekeceğiniz fotolar bayağı kaliteli ve büyük yerler kaplayacaklar bunu kesinlikle göz ardı etmeyin. Çözümü de oldukça basit Google Drive'a, e-postanıza ya da ICloud'a yüklemeniz yeterli
Şuan hepsiburada sitesinde 10500 TL 128 GB versiyonu.
 
Yanlış bilgi
Ekran tarafında dağlar kadar fark var S20 FE. Boş yere 11 modelinin ekranını savunmanın anlamı yok. 11 modeli ekran dışında daha iyi bir cihaz dediğim gibi.

İkisinin de birbirlerine göre artısı ve eksisi var dostum boş yere savunma yapmıyorum.
iPhone IPS ekrana sahip S20 FE süper AMOLED ekrana sahip. Öncelikle ikisi de çok iyi ekran türleri birisine iyi birisine kötü diyemeyiz.
  1. Parlaklık olarak IPS çok yüksek parlaklığa sahiptir AMOLED ise yüksektir.
  2. Kontrast konusunda AMOLED çok daha iyidir IPS ise orta seviyedir. Bu konuda AMOLED cidden bayağı üstün.
  3. Renkler konusunda IPS yüksek değere AMOLED ise çok yüksek değere sahiptir. Siyah renk konusunda IPS çok başarısız AMOLED çok iyidir ama bu konuda Apple ture tone ekran kullandığı için renkler konusunda Apple geride kalmıyor. Beyaz renk konusunda IPS her zaman AMOLED ekrana göre daha başarılı olmuştur ve bu üstünlük sabittir. AMOLED ekranda beyazlar sarı ya da maviye dönüktür.
  4. Ekran genişlik açısından AMOLED daha iyidir. Sağdan soldan baktığınız zaman kağıt üzerinde daha başarılıdır ama öyle gözle görülebilecek devasa bir fark söz konusu değildir. Ekran konusunda Apple diyagonal ekran kullandığı için diğer IPS ekranlarına sahip telefonlardan çok daha başarılıdır.
  5. Tepki hızında bariz belli kullanıcılar tarafından da deneyimlenerek olarak AMOLED ekran çok daha başarılıdır.
  6. Pil tüketim konusunda AMOLED %5 daha tasarufludur çünkü ekran parlaklığı konusunda IPS daha başarılı.
  7. Kullanım ömrü süresi IPS ekranı AMOLED ekranına göre daha yüksektir. Uzun kullanım sürelerinde AMOLED ekranlarında renk bozukluğu, ekran yanması, ekran sararması gibi gözle net görünen ve kullanımında hoş deneyimler yaşatmayan bir problem yaşanıyor. IPS de yaşıyordu bu sıkıntıları ama teknolojisini değiştirerek çok çok daha az görülme seviyelerine düşürdü. AMOLED hala aynı teknoloji kullanarak aynı sıkıntıları yaşıyor. (Samsung bu hataları kullanıcı hatası olarak kabul ettiğini belirtmek isterim)
Benim diyeceklerim bu kadar arkadaşlar seçim sizin ben size bunca yıllık tecrübem ile yazı yazdım. Ha benim görüşüm AMOLED ekrandır ama öyle IPhone'nin ekranı S20'den daha kötüdür demem asla. Apple'ın kendisine ait teknolojileri var mesela onları da düşünün derim size. Bir de telefonun yere düştüğünde Apple kolay kolay kırılmaz kendim deneyimledim :D
Zamanında Samsung Galaxy S8+ kullandım üstüne metal kalem düşmüştü ve ekran tuz buz olmuştu gorilla 5 ile yapılmış bir de.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözünürlük, panel farkı, parlaklık ve tazeleme hızı farklılığı var. Tüm bu şeylerde S20 FE daha iyi.
İkisinin de birbirlerine göre artısı ve eksisi var dostum boş yere savunma yapmıyorum.
iPhone IPS ekrana sahip S20 FE süper AMOLED ekrana sahip. Öncelikle ikisi de çok iyi ekran türleri birisine iyi birisine kötü diyemeyiz.
Bu boş yere savunmaktır. Hiçbir ekran avantajı yok 11 modelinin S20 FE modeline karşı.

IPS, AMOLED'e göre daha fazla parlaklık sunmaz. İkincisi AMOLED ile IPS arasındaki batarya tüketim farkı da %5 değildir, çok daha büyük bir fark var.

Ekran konusunda açıkça S20 FE üstün bu kadar basit.

Ayrıca 11 modeli 625 nit, S20 FE 825 nit parlaklığa sahip.
 
Son düzenleme:
Kamera, donanım ve performans olarak iPhone 11 daha üstün.
Hocam kamera konusunda birşey söylemem lazım, şimdi telefonlar arasında 2.5k'lık fiyat farkı var. Bazı yerlerde S20 FE'nin daha iyi sonuçlar verdiğini yazmışlardı. Bir de Dxomark testlerinde S20 FE 115, İphone 11 ise 119 puan almış. 4 puan 2.5k etmez gibi geliyor. Ben oyun oynayan birisi değilim, oynasamda basit oyunlar oynuyorum. İşlemcide de fark kalmadı o zaman. Ekran tartışmasız S20 FE daha iyi. 2.5k'yı vermeye gerçekten gerek var mı? (Bende S20 FE almayı düşünüyorum, 7.1k'ya SD işlemcili buldum 0 şekilde, daha iyisi var mıdır?)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1-2 ay öncesinde konu açmıştım A52 ile ilgili. Şimdi telefon alacağım. Ama bütçemi artırma imkanı buldum. iPhone 11 64 GB modeli alınır mı? Onu almazsam S20 FE düşünüyorum. Hangisini önerirsiniz?
iPhone modellerinin şarjı çok çabuk bitiyor diyorlar kullanan arkadaşlar söyleyebilir mi doğru mu bu? Ayrıca ekranları AMOLED ekranlara göre kötü mü?

Arkadaşım bizzat karşılaştırmış A52'nin kamerası S20 FE'den daha iyiymiş.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İphone 11 kullanıyorum. Stabilite kamera ses vs. çok iyi. Batarya konusu kullanıma göre çok fark ediyor. Ben hiç oyun oynamıyorum yaklaşık 8 saat ekran süresi alıyorum parlaklık %25 civarında. Ekran ise kötü değil ama diğer AMOLED ekranların yanında kötü duruyor. Ekran konusu için mağazaya gidip karşılaştırın ona göre karar verin.
 
Kesinlikle IOS'a geçmeni tavsiye ediyorum. Ama bence 64 GB yetmez özellikle çok oyun oynuyorsanız hiç yetmez. Çekeceğiniz fotolar bayağı kaliteli ve büyük yerler kaplayacaklar bunu kesinlikle göz ardı etmeyin. Çözümü de oldukça basit Google Drive'a, e-postanıza ya da ICloud'a yüklemeniz yeterli olacaktır.

Dostum, iPhone 5S diyorsun tabii ki Android daha iyi olacak o telefondan. 5S 2013 yılında çıktı şu an güncelleme almıyor en son iOS 11 güncellemesi geldi. Anlık olarak 15.3 sürümündeyiz tabii ki Android o telefondan daha iyi olacak. A52 dediğin telefon 2021 de çıktı. 5S ile A52'yi karşılaştırmak son derece yanlış bir şey. Aralarında 8 yıllık bir fark var. Face ID konusunda tamamen size kalmış. Açıkçası ben hiç sıkıntı yaşamıyorum. En kötü 1 sn maskeni indir kaldır.

Ben 5sten geçtiğimi belirttikten sonra nokta koydum fakat paragraf koymayı unutmuşum kusura bakmayın. A52 almadan önce ablamın telefonunu da uzun süre incelemiştim Android'i daha iyi buldum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı