Ya arkadaş anlamıyorum bu takıntı yapanları telefonun 21 ay sonra güncelleme desteği kesilecek ara güncellemeler harici 2 sene süre var daha onun haricinde bu 2 sene dolunca uygulamaların desteği vs gitmiyor ki neyin kafasını yaşıyor bu insanlar anlamış değilim uygulamaların desteği yeni gelen uygulama özellikleri dahilinde garanti 1 sene daha gelmeye devam ediyor bu cihaz 3 sene rahatlıkla kullanılabilir bir cihaz şu anda kaldı ki 3 sene sonra sat para ekle model yükselt IPhone'un değer kaybı çok fazla olmuyor bende iPhone 11 kullanıyorum evet 2019 da çıkmış bir cihaz ancak 2019 da çıkmış bir telefonun güncel telefonlara göre eksi yönü performans ve tasarımdır normal şartlarda iPhone 11'in tasarımı halen şu anki telefon neslini yakalıyor onun dışında performans açısından sorun zaten olmuyor geriye bir tek kamera kaldı video konusunda fotoğraf konusunda halen çok iyi işler çıkarıyor (gece performansı yeni nesillerine göre tabii ki biraz daha kötü) bu telefonun tek kafa bulandıran eksi yönü ekranı oldu benim için o da bir kullanıcı olarak söylüyorum üstelik bu konuyu araştırdım ekran konusunda takıntım var çünkü LCD ekran deyip köşeye atmak yanlış panellerin kendi içerisinde kalite farkı çok şey değiştiriyor iPhone 11'in ekranı kötü durmuyor çok kafana takılıyorsa gidip bir mağzadan bakabilirsin fark anlayacağını zannetmiyorum kaldı ki o farkı ancak OLED bir cihazı alıp yan yana koyarsan anlarsın onun sebebi ise panel siyah renkleri %100 kapatamıyor. Özetle iPhone 11 kötü cihaz kafasından kesinlikle çıkmalısın gelelim fiyat olayına ben aldığımda 23.499 TL di aldıktan sonra bir ara 29 bin TL'ye çıktı şu anda 25 bin bandında geziyor eğer ki birazcık zorlayabilirsen kendini iPhone 12 al alamıyorsan ikinci el 12 veya 13'lere bak diyorsan ki ya ben ikinci ele bulaşmak istemiyorum IPhone'larda sorun oluyor (bende aynı şekilde düşünüyorum) o zaman sıfırdan devam et alabiliyorsan 12 al yoksa 11 al geç ben 1 ay boyunca şu formda gezdim her türlü araştırmaya baktım bir sürü video izledim inan bana pişman olmazsın (eğer ki iPhone almak istiyorsan bütçeni 12'ye çıkaramıyorsan) pişman olmazsın, ben aldım olmadım. Tercih yine senin.