iPhone 11 nasıl şarj edilmeli?

Arkadaşlar ilk defa IPhone'um olacak ve telefonumun piline çok dikkat etmek istiyorum uzun zamanlı kullanabilmek için. "iyileştirilmiş pil şarjı" kısmı açık olduğunda aslında telefon kendisini bana göre ayarlıyormuş ancak ben telefonumu ilk aldığım andan itibaren doğru bir kullanım sergilemek istiyorum. Telefonu kutudan çıkardığım ilk andan itibaren nasıl bir şarj etme ve kullanımı sergilemeliyim? En başından telefonu %20-%100 arası mı şarj etmeliyim yoksa sürekli %20-%80 şarj edip telefonu asla %100 şarj etmemeli miyim?

Şarjınız %20 altına düşünce takın ve %100 olunca çıkartın (100 olunca bekletmeyin çıkartın) ve şarjdayken kullanmayın.

Arkadaşlar çok taşlamışsınız beni (!) İlk defa iPhone'um olacağı ve cidden ülkemizde ne yazık ki çok faiş bir fiyata aldığım için de dediğiniz gibi kafayı yemişim birazcık. Dediklerinizi göz önüne alıp adaptör + kablo kombinimle telefonumu şarj edeceğim, hepinize teşekkürler.
Tek bir ek soru sormak istiyorum gece telefonu şarjda bırakmak zararlı mı?

Çok eskiden zararlıydı ama artık teknoloji gelişti, telefon şarjı %100 olunca otomatikman güç almayı kesiyor. Yani bırakın geceyi 1 ay şarda kalsa bile bir şey olmaz.

Hocam gece şarjda bırakdığımızda birr sıkıntı çıkmaz telofonlara tabletlere firmalar bir yazıl atar şarj %97 fln olunca şaejı yavaşlatır ve %100 keser gücü ama yinede dürüst birşey değil zorunlu olmadıkça gece takmayın ve orjinal adaptör kablo kullanın ben birkeresinde gece telofonu patlatıyodum

Peki şarj etmek için zamanım var diyelim ve sabah şarja taktım telefonu. %80 olunca çıkarmak mı daha iyi yoksa %100'e kadar beklemek mi?

Peki şarj etmek için zamanım var diyelim ve sabah şarja taktım telefonu. %80 olunca çıkarmak mı daha iyi yoksa %100'e kadar beklemek mi?
Dolduktan sonra bekletmediğin sürece birşey olmaz bekletirsenizde birşey olmaz ama bu fiyatta bir pahalı telofon yanarsa tanımadığımm biri bile olsa içim yanar yüksek ihtimalle garanti karşılar diye düşünüyorum?

Dolduktan sonra bekletmezsem ha %80'de çıkarmışım ha %100'de farketmez yani. Teşekkür ederim.

Böyle saçmalıkların hiçbirisi gerçek değil. IPhone'ları fazla şarj etmek bataryaya daha çok zarar verir. Sizim bahsettiğiniz durum eski bataryalar içindi.

Evet gece şarjda bırakmak zararlı olabilir ama yeni telefonlar 100% olunca akımı kesiyor.

Artı -1 Eksi
Evet gerekli değil ama yapılırsa iyi olur. Ben zaten orada belirttim bu kadar önemsemenize gerek yok dedim. Eski bataryalar için evet bu işlem daha iyi olabiliyor. Bu arada akımı şarj %100 olunca kesiyor ama yine de zararlı olabiliyor. Çünkü şarj azaldığında (%99 gibi yerlere geldiğinde) ikide bir şarjı yeniden başlatıp yeniden durduruyor ve bu da biraz bataryaya zarar verebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…