iPhone 11 nasıl şarj edilmeli?

Ufuk Kayax

Kilopat
Daha fazla  
iPhone 11 kullanıyorum. Pil sağlığını düşürmek istemiyorum. İnternette araştırdığım kadarıyla %30'dan aşağıya düşmemeli %80'den yukarı şarj edilmemeli diyorlar. Sizce doğru mu? Nasıl şarj etmeliyim? Ve bazen %50'de şarja takıyorum. Herhangi bir sorun olur mu?

Bu işlemler pil sağlığı açısından iyi olsa da gündelik hayatta uygulayanlar çok az. Ben şahsen şarj sorunu yaşamamak için tam doldururum. Şarjdayken oyun oynama kolay kolay bir şey olmayacaktır.

Bu konu eski tuşlu Nokia'lar varken ilk alışta 16 saat şarj etme yanlış bilgisinin çağımızdaki yeni versiyonu gibi olmaya başladı. Yani hastalık gibi yayılan bir bilgi anlamında. Yüzde 30 ve yüzde 80 şarj sınırları gerçek olabilir tamam ama insanları bu kadar düşündürecek bir konu olmamalı. Şarjda iken çok pil tüketecek işlemler yapma ve orijinal veya kaliteli kablo ve şarj aleti kullan keyfine bak.

Hocam ben Ağustos 2021'den beridir kullanıyorum. Şarjını zorunda olmadıkça %20'den aşağı düşürmüyorum. Çok kullanmazsam 2 günde 1 şarja takıyorum. Ortalama kullanımım 3 ila 3 buçuk saat arası değişiyor. Bu şekilde kullandım bu zamana kadar. Pil sağlığı neredeyse 1 ay önce kadar %99'a düştü.
Ben sordum desteğe sorun olmaz dediler. Bu arada 15.4 gelmiş iPhone 11'ime yüklüyorum şuan.
Bende bunu bekliyordum hocam, teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı