iPhone 11 şarj olurken ısınıyor

EsTable

Decapat
Katılım
22 Kasım 2020
Mesajlar
238
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Telefon ve Spigen 27W şarj adaptörü bugün elime ulaştı. Telefonu %30şarj kalana kadar kullandım. Şarja taktığımda bir anda ısınmaya başladı ve rahatça hissedilecek sıcaklıklara çaktı. Şarj%60'ın üzerine çakınca sıcaklık yavaş yavaş düştü ve normale döndü. Her şarjda bu kadar ısınır mı? Bataryaya zarar verir mi?
 
Hızlı şarjdan kaynaklı fakat aynı şarj aletini ve telefonu bende kullanıyorum öyle rahatsız edici bir sıcaklık hiç olmadı. Telefon bir yandan güncellme yapıyor veya birşey indiriyor olabilir.
 
Hızlı şarjda böyle şeyler olabilir. Şarj seviyesi düşük iken batarya kendini hızlı şarj eder ve ısınır. Şarj seviyesi yükseldikçe hızı azalır ve sıcaklıkta azalır. Örnek vermek gerekirse %0'dan 70 veya 80'e kadar hızlı şarj eder ki bu sırada ısınması çok normal, geri kalan dilimde de hızı azalır ve ısınmasında da azalma görülür.
 
Arkadaşlar bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim. Eli yakacak kadar ısınmıyor. Ama ısındığını parmak ucuyla değerek de anlayabiliyorum. Farklı bir iPhone 11 ile de denedim o da benimki gibi ısınıyor. Sadece bu ısınma normal mi ve batarya sağlığına zarar verir mi onu merak ettim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı