iPhone 11 vs 13 vs 15 vs S23 vs S23 Ultra

876021

Yoctopat
Merhaba arkadaşlar, telefon alacağım ama çok kararsızım. Eğer 1 ay sonra alırsam iPhone 11 alabilirim. Şu anda iPhone 11 alırsam sadece kamera, Instagram ve WhatsApp kullanacağım ama WhatsApp desteği kesileceği için uzun süre kullanmam. Bu sebeple 1,5 ay daha bekleyip iPhone 13 almak istiyorum. Ama konu iPhone 13'e gelince beynim Samsung S23'e de yöneliyor. Bilemedim, çok kararsızım. Eğer yaz ayına kadar da beklersem iPhone 15 alabilirim veya Samsung S23 Ultra. Ama çok kararsız kaldım. Aslında Apple istiyorum çünkü hayatımda Xiaomi, Samsung kullandım, bir tek Apple kaldı, onu da deneyimlemek istiyorum. Sizce 1 ay sonra iPhone 11 mi alayım, yoksa biraz daha bekleyip iPhone 13 mü alayım, yoksa dişimi iyice sıkıp iPhone 15 mi alsam? Yoksa direkt S23 Ultra'ya mı yönelsem? Telefonumda oyun olmayacak, sadece kamera, Instagram ve WhatsApp kullanacağım.

Dostum öncelikle kesinlikle destek vs kesilme söz konusu yok. 11 alsan bile bu birinci mesele. Ben de ekim aylarında 13 128 GB düz siyah modelini aldım gayet de memnunum. Samsung'da yıllar sonra oyun açmazken IPhone'da hem kamerası hem de performansı düzgün kullanırsan muhteşem sonuçlar veriyor. Ve ısınma hurafesi var o da sıfır almazsan batarya düşüklüğünden kaynaklanıp yapar. Bana kalırsa 34bin TL'ye sıfır iPhone 13 almak ama gene de seçim senin. iPhone 13 en az 6 yıl götürür :)

Bu saydığınız cihazlar arasında en iyisi tartışmasız S23 Ultra. İmkanınız varsa onu almalısınız. Ben illa iPhone istiyorum derseniz de 15 güzel cihazdır fakat fiyat performans açısından 13 düşünülebilir. iPhone 11'e gelirsek onun yerine tuşlu telefon kullanmayı tercih ederim. Apple'ın çıkardığı en kötü telefon olabilir.

iPhone 11'i geç, çok eski.

13 ila S23 Ultra arasında kaldıysan, S23 Ultra daha iyi bir telefon ancak günün sonunda 15 alabileceksen 15 al. 15 diğerlerinden daha iyi. Ben 15 Pro kullanıyorum memnunum. Fanboyluğum yoktur bi marka benim umrumda olamaz, elimden geldiğince doğruya yöneltmeye çalışıyorum. 13-S23 kıyasında ise satış olacaksa piyasası daha aktif olanı tercih etmen daha makul olur.

Bu saydığınız cihazlar arasında en iyisi tartışmasız S23 Ultra. İmkanınız varsa onu almalısınız. Ben illa iPhone istiyorum derseniz de 15 güzel cihazdır fakat fiyat performans açısından 13 düşünülebilir. iPhone 11'e gelirsek onun yerine tuşlu telefon kullanmayı tercih ederim. Apple'ın çıkardığı en kötü telefon olabilir.
13 f/p değil hocam, ayrıca neden İp 11 yerine tuşlu telefonu tercih ediyorsunuz? Hiç kullanmadım ama nedenini merak ediyorum.

Alınabilirlik sırası
1)S23U ya da S24+(açık ara tartışmasız en iyisi)
2)iPhone 15(S23 ile ekran hariç pek fark hisettirmez ama daha güncel)
3)S23
4)iPhone 13(s23 ile fark hisettirmez güç anlamımda ama ekran, uzun vade ve güncellik olarak ciddi geride)
11i listeye koymuyorum bile almayın aldırmayın şu cihazı.

Son düzenleme:
13 f/p değil hocam, ayrıca neden İp 11 yerine tuşlu telefonu tercih ediyorsunuz? Hiç kullanmadım ama nedenini merak ediyorum.
iPhone tarafında fiyat performans olarak bahsediyorum elbette. Genel olarak telefon piyasasında değil. iPhone 11'in ekranı bildiğin tüplü televizyon. Ekrana bakarken bile gözlerim başım ağrıyordu. Başka bir şey saymama gerek yok benim açımdan. Bir telefonda ekran bu kadar kötüyse diğer özelliklerinin bir anlamı yok benim için. Kaldı ki kamera veya batarya konusunda çok önde bir cihaz da değil yani.

iPhone tarafında fiyat performans olarak bahsediyorum elbette. Genel olarak telefon piyasasında değil. iPhone 11'in ekranı bildiğim tüplü televizyon. Ekrana bakarken bile gözlerim başım ağrıyordu. Başka bir şey saymama gerek yok benim açımdan. Bir telefonda ekran bu kadar kötüyse diğer özelliklerinin bir anlamı yok benim için. Kaldı ki kamera veya batarya konusunda çok önde bir cihaz da değil yani.
Sene 2025(erken erişim) "iPhone 11 almak" diye bir cümle kurulmamalı, teşekkürler.

İphone 11'i geç o fiyata alabileceğin en rezalet ekran bu fiyata tam fiyasko diğerlerine gelirsek 13 pro yada 15 pro gibi modellere kayabilirsin 120 hz istiyorsan ki artık standart bir özellik. Eğer daha açık ve özelleştirilebilir bir telefon istiyorsan Samsung'dan devam edebilirsin Xiaomi'nin yazılımını ve kameralarını beğenmiyorum ben ancak tartışmasız en iyi Samsung S24 Plus ve bu listedeki S23 Ultra dışında daha iyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı