iPhone 11 yerine ne alınabilir?

Bütçe
32.000 TL

ahmetifyy

Decapat
Daha fazla  
Merhaba şu anda 1 senedir iPhone 11 kullanıyorum. Telefonumda en ufak kasma takılma performans olarak beni üzen bir durum yok video olarak da cihazdan gayet memnunum ancak bazı hususlar beni bu cihazdan uzaklaştırıyor, bunlara örnek verecek olursam;

* 5-6 saat kadar aktif ekran süresi sonrası pil bitmesi,

* LCD ekran olduğundan dolayı diğer cihazlara nazaran renk ve çözünürlük farklılığı, (bu güne kadar sorun olmadı ancak geçen günlerde telefonumla ve iPhone 15 ile fotoğraf çektim, AirDrop ile ikisini de iPhone 15'e attım kamera görüntülerinden çıkan sonuç ciddi derecede yakın olmakla birlikte asıl beni tetikleyen husus telefonumla çektiğim fotoğrafı başka telefondan bakınca çok çok daha kaliteli olduğunu gördüm.)

* Büyük ihtimalle son iOS güncellemesini almış olması. (iOS 18 kurdum ancak ciddi pil ve performans kaybı vardı kararlı sürüm de dahil, şu anda geri 17'ye döndüm mecbur)

Bu sebeplerden dolayı telefonumu değiştirmek istiyorum ancak bütçe itibari ile bunu 15 Ocakta yapabilirim, şimdiden araştırma yapıyorum ama birçok soru aklıma takılıyor, Android tarafında Xiaomi ve grubu cihazlara asla bulaşmak istemiyorum. Hele ki iPhone'dan geçip, S24 düşünüyorum ancak işlemcisinin kötü anlamda adının çıkması beni korkutuyor, harici olarak IOS'dan Android'e geçerken de tereddütte kalıyorum, bütün bunlarla birlikte şu anda AirPods Pro kullanıyorum ve uzamsal ses ciddi anlamda benim için şahane bir teknoloji fakat bunu Android tarafında kullanamayacak olmak da beni iPhone tarafında tutuyor. iPhone 13 alayım desem hem S24'e göre bütçe anlamında çok fark bar hem de 60 Hz cihaz 120 Hz gördükten sonra beni ciddi olarak yoruyor. Bu şekilde arada kalmış durumdayım, ne almam gerekli yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba şu anda 1 senedir iPhone 11 kullanıyorum. Telefonumda en ufak kasma takılma performans olarak beni üzen bir durum yok video olarak da cihazdan gayet memnunum ancak bazı hususlar beni bu cihazdan uzaklaştırıyor, bunlara örnek verecek olursam;

* 5-6 saat kadar aktif ekran süresi sonrası pil bitmesi,

* LCD ekran olduğundan dolayı diğer cihazlara nazaran renk ve çözünürlük farklılığı, (bu güne kadar sorun olmadı ancak geçen günlerde telefonumla ve iPhone 15 ile fotoğraf çektim, AirDrop ile ikisini de iPhone 15'e attım kamera görüntülerinden çıkan sonuç ciddi derecede yakın olmakla birlikte asıl beni tetikleyen husus telefonumla çektiğim fotoğrafı başka telefondan bakınca çok çok daha kaliteli olduğunu gördüm.)

* Büyük ihtimalle son iOS güncellemesini almış olması. (iOS 18 kurdum ancak ciddi pil ve performans kaybı vardı kararlı sürüm de dahil, şu anda geri 17'ye döndüm mecbur)

Bu sebeplerden dolayı telefonumu değiştirmek istiyorum ancak bütçe itibari ile bunu 15 Ocakta yapabilirim, şimdiden araştırma yapıyorum ama birçok soru aklıma takılıyor, Android tarafında Xiaomi ve grubu cihazlara asla bulaşmak istemiyorum. Hele ki IPhone'dan geçip, S24 düşünüyorum ancak işlemcisinin kötü anlamda adının çıkması beni korkutuyor, harici olarak IOS'dan Android'e geçerken de tereddütte kalıyorum, bütün bunlarla birlikte şu anda AirPods Pro kullanıyorum ve uzamsal ses ciddi anlamda benim için şahane bir teknoloji fakat bunu Android tarafında kullanamayacak olmak da beni iPhone tarafında tutuyor. iPhone 13 alayım desem hem S24'e göre bütçe anlamında çok fark bar hem de 60 Hz cihaz 120 Hz gördükten sonra beni ciddi olarak yoruyor. Bu şekilde arada kalmış durumdayım, ne almam gerekli yardımlarınızı bekliyorum.

S24 ya da S24 FE düz iPhone 15 ile karşılaştırılıyorlar genel olarak alın gitsin.

Yanlış anlama ama en kötü Apple bile güzel denilen Android'lerden daha iyidir. Alacaksan IPhone'dan devam et derim 13 düşünülebilir bence. 60 Hz önemli değil dersen tabii.
Ben A54 kullanıyorum Android'te 120 Hz kullanmaktansa Apple da 60 Hz kullanırım daha iyi. Ekranı vb daha iyi.

Hocam bu tamamen size bağlı. Ben olsam iPhone 11'i ve AirPods'u satıp tamamen Samsung tarafına geçerdim. Bende iPhone 12 kullanıyordum, onu anneme verdim yakın zamanda Samsung S24+'a geçiş yapacağım. Aynı şekilde bende de AirPods Pro ve Macbook var, bu ekosistemi tamamen Samsung tarafına geçirme niyetindeyim. Apple'da belli bir bütçenin altında telefon alınmıyor gerçekten. iPhone 13 fiyatı ile S24 fiyatı aynı sanırım, bu ikisini kıyasladığınızda S24 çok daha donanımlı bir cihaz. 60HZ ekranı olan ve 3 yıllık bir telefona o fiyatlar verilmez. Bende AirPods'u ve Macbooku satıp, Samsung S24+ - Sennheiser Momentum 4 - Samsung Tab S9 Ultra üçlüsü yapma niyetindeyim şu anda.

Peki ocakta değil de şubatta alırsam S24 Plus seviyesine çıkabilirim bu anlattıklarım göz önüne alındığında S24 Plus mu iPhone 13 mü?

Tabii ki de 24Plus hocam isterseniz gidin bakın gece modu 15 Pro'nun gece modundan daha iyi Apple çok iyi yapıyor ama TR'de fiyatına değecek bir telefon değil... Çok paran vardır başka. S24Plus direkt 15 Pro ile de kapışabiliyor onun dışında şubatta alacaksanız S25leri bekleyin derim.

Bence 13 al Samsung'a sorsan o da iPhone der A54 kullanan birisi olarak söylüyorum bunu.

15 Pro'dan iyi bir telefon alabilecekken neden 13 alsın ki?

Yanlış anlama ama en kötü Apple bile güzel denilen Android'lerden daha iyidir. Alacaksan IPhone'dan devam et derim 13 düşünülebilir bence. 60 Hz önemli değil dersen tabii.
Ben A54 kullanıyorum Android'te 120 Hz kullanmaktansa Apple da 60 Hz kullanırım daha iyi. Ekranı vb daha iyi.

İşte ben de bu güne kadar hep böyle düşündüm halen de düşünüyorum yeni Android'lerin performansı olsun ekran kalitesi olsun beni yöneltiyor duyduğum kadarıyla da Instagram desteği de gelmiş artık kafamı bu konuda bulandırıyor kararsız kaldım…

Hocam bu tamamen size bağlı. Ben olsam iPhone 11'i ve AirPods'u satıp tamamen Samsung tarafına geçerdim. Bende iPhone 12 kullanıyordum, onu anneme verdim yakın zamanda Samsung S24+'a geçiş yapacağım. Aynı şekilde bende de AirPods Pro ve MacBook var, bu ekosistemi tamamen Samsung tarafına geçirme niyetindeyim. Apple'da belli bir bütçenin altında telefon alınmıyor gerçekten. iPhone 13 fiyatı ile S24 fiyatı aynı sanırım, bu ikisini kıyasladığınızda S24 çok daha donanımlı bir cihaz. 60Hz ekranı olan ve 3 yıllık bir telefona o fiyatlar verilmez. Bende AirPods'u ve MacBook'u satıp, Samsung S24+ - Sennheiser momentum 4 - Samsung Tab S9 Ultra üçlüsü yapma niyetindeyim şu anda.

Yanlış anlama ama en kötü Apple bile androidten iyidir Android 120 Hz olsun Apple 60 Hz'si bile daha iyi ekran bence.

Tabii ki de 24Plus hocam isterseniz gidin bakın gece modu 15 Pro'nun gece modundan daha iyi Apple çok iyi yapıyor ama TR'de fiyatına değecek bir telefon değil... Çok paran vardır başka. S24Plus direkt 15 Pro ile de kapışabiliyor onun dışında şubatta alacaksanız S25leri bekleyin derim.

15 Pro'dan iyi bir telefon alabilecekken neden 13 alsın ki?
Hocam bence olay 15 Prodan daha iyi olması değil. iPhone 15 pro ile S24+ aynı fiyat olsa kesinlikle 15 Pro alınmalı bence. Ama fiyatlar bu şekildeyken iPhone gerçekten para sıkıntısı olmayan kişilerin telefonu olmaya başladı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı