iPhone 11'de Liquid Retina (LCD) ekran kullanılması

P30'un OLED panel deneyimini veremez tabii ki. Ben benim Redmi Note 10'un ekranı daha iyi diyenlerden bahsediyorum.

Benzer yıl da ve yakın fiyatta olan cihazlar sayılırdı. Dediğiniz gibi sıradan Android cihazlara göre güzel bir ekranı var, ona bir şey diyemem.

Benzer yıl da ve yakın fiyatta olan cihazlar sayılırdı. Dediğiniz gibi sıradan Android cihazlara göre güzel bir ekranı var, ona bir şey diyemem.

Zaten yukarıda dedim Amerika için bile 700 dolara LCD ekran saçmalık. Şu an 60 Hz ekrana 800 dolar vermeleri gibi. Hz olarak bakacak olursak A03 iPhone 15'ten daha iyi.

Ekran dışında yeterli diyelim biz ona. Gece çektiğim yada sabah çektiğim fotoğrafları atabilirim. Kamerasını babamın 15 Pro Maxi ile kıyaslayıpta atabilirim isterseniz. İmkanınız olursa 1 ay bu cihazı deneyimlemenizi tavsiye ederim. Şu an bu cihazda beta IOS bugları ve gece video ilerken ekranın parlaması dışında hiç problemim yok. Hızına kimse laf edemez zaten.
Bu onun alınabileceği fiyatta olduğunu göstermezki? Önceden alanlar sevinsin uygun fiyata aldıkları için.

Ekran dışında yeterli diyelim biz ona. Gece çektiğim yada sabah çektiğim fotoğrafları atabilirim. Kamerasını babamın 15 Pro Maxi ile kıyaslayıpta atabilirim isterseniz. İmkanınız olursa 1 ay bu cihazı deneyimlemenizi tavsiye ederim. Şu an bu cihazda beta IOS bugları ve gece video ilerken ekranın parlaması dışında hiç problemim yok. Hızına kimse laf edemez zaten.
İphone 11 fiyatına daha mantıklı Android cihazlar var.

Elinize sağlık. 11’in paneline kötü demek mümkün değil ama rekabetçi de değil kesinlikle, fotoğrafçılığa ilgim büyük ve IPS bana göre OLED, AMOLED ve türevlerinden daha iyi bir panel türüdür, renk doğruluğu bakımından en iyisi odur çünkü. “IPS LCD, bir zahmet kötü olsun” diye ezbere konuşanlar SE3 modelinin, siyah renklerde piksel kapatma dışında kullandığım 12 modelini üzdüğünü görselerdi tepkileri ne olurdu acaba?

iPhone 11 kullandım, IPhone 11 Pro ve iPhone 12 Pro'da kullandım şuan aktif olarak 11 Pro kullanıyorum. iPhone 11 tamam renkleri doğru vermek konusunda iyi bir panele sahip nasıl zamanında kimse iPhone 6S'lere falan kötü demediyse aynı şekilde iPhone 11'inde paneli aslında kötü bir panel değil ancak iPhone 11'deki sorun şu, fiyatına göre alternatifleri çok daha iyi özellik sunuyor ve IPS bir panel o fiyat bareminde kullanılmaması gereken bir ekran yani sorun olan ekran değil, fiyatındaki bütün rakiplerinin gerisinde kalması.

Şu an sahip olduğu fiyat etiketi nedeniyle alınmaz tabii. Ancak bu cihazın kendi öznelinde hâlâ senelerce zerre sorunsuz götürebileceği gerçeğine etki etmiyor.

Merhaba. Bugün forumda birçok insanın dalga geçeçtiği "Redmi'lerin ekranı bile daha iyi" ifadeleriyle gömülen iPhone XR-11 serisinde neden LCD ekran kullanıldığını açıklayacağım.

1-maliyet
Şu anki base iPhone modelleri 800 dolar satış fiyatına sahip. 11 ise 700 dolardan satışa çıkmıştı. Daha ucuzdu ama o günün teknolojisinden fazla geri kalmıyordu. Cihazı ucuza mal etmek için bazı yerlerden kısmışlar. Buna rağmen fiyatı LCD ekranına göre yüksek.

2-11 Pro serisi
iPhone 11 de 6.1 OLED ekran kullanıldığını düşünelim. Bu durumda iPhone 11 ile arasında paslanmaz çelik ve telefoto dışında ne fark bulunacaktı? Aslında Pro modellere yönlendirmek için base model ile Pro modeller arasında fark açmaya çalışıyorlardı. Tıpkı iPhone 15'in A17 Pro yerine A16 ile gelmesi gibi. Ekranda çerçeve inceliğinde kasa kalitesinde Zoom'da 11 Pro ile 11'in arasındaki fark ekran sayesinde iyice açıldı.

3-isimlendirmedeki yanlışlık
iPhone 11e aslında o dönem için XR2 ya da 11 Lite gibi bir isim verilmeliydi ya da hiç çıkmamalıydı. Çünkü XR XS in düşük donanımlısı olarak çıkmıştı ve ekran mevzusunu herkes normal karşılamıştı. Ama size iPhone 11 yani Lite olmayan düşük olmayan bir model aldın deyince insana beklenti geliyor.

4-iPhone 11'deki ekran kötü mü? Ve Liquid retina hakkında
Hayır. Öncelikle Liquid retinanın ne olduğundan bahsedeyim. Klasik 720x1600 kullanan ekranlarda daha rahat görebileceğiniz yakınlaşınca her şeyin pixelini görme muhabbeti iPhone 11-XR-8-7-6 modellerinde bulunmuyor. 11 de daha da iyileştirilmiş olan retina teknolojisi sayesinde gözünüzle pixel görmeniz imkansız oluyor. iPhone 11'deki 828x1792 çözünürlüğüne sahip Android fanboylarının Redmi Note 10 Pro'dan bile daha kötü dediği ekran, 10 kuruşluk AMOLED ekranlı cihazlardan kötü değil maalesef. Sizce Apple gibi bir firma Reeder'in kullandığı IPS LCD ekran ile aynı ekranı mı kullanacak cihazlarda? Elimde A32 var 1080p süper AMOLED ekranlı bir cihaz. Onunla iPhone 11'in karşılaştırmasını bırakıyorum. Siz karar verin. Fakat şöyle bir şey var. Gündüzleri sıkıntı olmasa da geceleyin karanlık modda bir yerlerde gezerken ve YouTube'dan vs video izlerken yan taraflardaki siyah parıltı rahatsız ediyor.

Edit: Görseller.

iPhone 11.
Eki Görüntüle 2065671
A32.
Eki Görüntüle 2065672

Şu an kullanıyorum ekranı gayet iyi rahatsızlık vermiyor.

2019- 2020 yıllarında döneminin kendi liginde fiyat performans telefonudur. Ama o zaman da eleştiriyorduk ki kendi fiyatıyla aynı olan rakipleri çok daha iyi ekranlarla geliyordu. Ticari açıdan 11 Pro modelleriyle fark için bunu yapsa da hoş değildi. Konu sahibi arkadaş bugün ısrarla yeterli olduğunu savunsa da yeterli değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı