iPhone 11'den S21 FE modeline geçilir mi?

Çok kararsız kaldım aslında memnunum iPhone 11 den hafızada bana yetiyor icloud+ ile fotolar videolar yer kaplamıyor ancak üste 1500 makul gibi gelmişti
Hocam arkadaşınıza sorar mısınız snapdragon mu yoksa exynos varyantı mı?

Hocam ikisinin de güncelleme desteği aynı zamanda biticek büyük ihtimal. İphonun daha uzun güncelleme desteği var ama ip11 daha eski, s21 hem daha güncel hem de 4 yıl android 5 yıl güvenlik güncellemesi sözü var. Kafadan hesap yapınca hemen hemen aynı.

Hocam iphonelar 11 serisinden itibaren her sene aynı(benzer) dizaynı kullanıyor.
hocam tasarım konusunda arkadaş haklı gibi çünkü samsungda tonlarca model var ve özellikle A serisi ile S serisinin FE olanları birbirleriyle aynı diyebiliriz.

Hocam arkadaşınıza sorar mısınız snapdragon mu yoksa exynos varyantı mı?

Hocam ikisinin de güncelleme desteği aynı zamanda biticek büyük ihtimal. İphonun daha uzun güncelleme desteği var ama ip11 daha eski, s21 hem daha güncel hem de 4 yıl android 5 yıl güvenlik güncellemesi sözü var. Kafadan hesap yapınca hemen hemen aynı.

Hocam iphonelar 11 serisinden itibaren her sene aynı(benzer) dizaynı kullanıyor.
11ler her sene aynı benzer tasarımı kullansa da sunduğu renk seçenekleri ile telefonun modeli fark ediliyor. Ayrıca 13 de çapraz tasarıma geçildi ve renk seçenekleri arttı, yani samsung gibi kopyalayıp yapıştırmıyorlar. Samsung ve Xiaomi bunu çok yapıyor mesela bu da kötü bir şey.

Mesela ben bir telefona 20k veriyorsam telefon kendini diğerlerinden farklı göstersin isterim. Mesela Samsung kullanan arkadaşlarım var ve telefonlarının modellerini asla anlayamıyorum ha telefon iyi evet fakat bu bir eksi benim çapımda.

Çok kararsız kaldım aslında memnunum iPhone 11 den hafızada bana yetiyor icloud+ ile fotolar videolar yer kaplamıyor ancak üste 1500 makul gibi gelmişti
Bence de geçilebilir hocam, sırf apple logosu var diye daha iyi olucak diye bişey yok. S21 çoğu konuda daha üstün bir telefon. Ama işte hangi işlemci olduğuna bağlı, snapdragon ise geçilir gibi ama exynos ise geçilmez. Arkadaşınıza bir sorun onu. Ben de ip11 64gb kullanıyorum, hakimim yani. 11 64gb’ın en büyük dezavantajı depolama ve ekranı.
hocam tasarım konusunda arkadaş haklı gibi çünkü samsungda tonlarca model var ve özellikle A serisi ile S serisinin FE olanları birbirleriyle aynı diyebiliriz.
11ler her sene aynı benzer tasarımı kullansa da sunduğu renk seçenekleri ile telefonun modeli fark ediliyor. Ayrıca 13 de çapraz tasarıma geçildi ve renk seçenekleri arttı, yani samsung gibi kopyalayıp yapıştırmıyorlar. Samsung ve Xiaomi bunu çok yapıyor mesela bu da kötü bir şey.

Mesela ben bir telefona 20k veriyorsam telefon kendini diğerlerinden farklı göstersin isterim. Mesela Samsung kullanan arkadaşlarım var ve telefonlarının modellerini asla anlayamıyorum ha telefon iyi evet fakat bu bir eksi benim çapımda.

O konuda evet haklısınız birbirlerine benziyorlar fakat eline alınca malzeme kalitesinde hangisi ucuz hangisi pahalı hemen anlaşılıyor.

Bence de geçilebilir hocam, sırf apple logosu var diye daha iyi olucak diye bişey yok. S21 çoğu konuda daha üstün bir telefon. Ama işte hangi işlemci olduğuna bağlı, snapdragon ise geçilir gibi ama exynos ise geçilmez. Arkadaşınıza bir sorun onu. Ben de ip11 64gb kullanıyorum, hakimim yani. 11 64gb’ın en büyük dezavantajı depolama ve ekranı.

O konuda evet haklısınız birbirlerine benziyorlar fakat eline alınca malzeme kalitesinde hangisi ucuz hangisi pahalı hemen anlaşılıyor.
S21 FE exynos işlemci kullanıyor diye biliyorum Türkiye'de. Ayrıca dışarıda gördüğüm telefonu elime de alamam ki hocam birinde görüp de aa dur bakayım s21 mi fe mi plus vb. diyemem. O sebeple keşke böyle olmasa da farklılık yaratsalar tasarımlarda.

S21 FE Exynos olan model hocam

Geçilir.Bir tek batarya ile ilgili sorunlarını okudum.Exynos 2100 iyi bir işlemci.samsung 20 fe kullanıyorum onun exynos işlemcili olanı sorunluydu ama bu işlemci hakkında kötü bir yorum görmedim

Geçilebilir ancak ne kadar kayda değer olur orası tartışılır. Kamera tarafında S21 FE gözle görülür bir şekilde daha iyi, SoC tarafında ise CPU olarak benzerler GPU ve NPU olarak Exynos 2100 daha iyi. Panelden bahsetmeme gerek bile yok.

Ciddiyim ya. 11 hala ömrü olan bir cihaz. En az birkaç sene daha tam performans götürür. Yapma etme gözünü seveyim.

Yalvarman gerçekten trajikomik. Ne kadar maaş alıyorsun Apple'dan?

Geçilir. Kamera tarafında S21 FE gözle görülür bir şekilde daha iyi, SoC tarafında ise CPU olarak benzerler GPU ve NPU olarak Exynos 2100 daha iyi. Panelden bahsetmeme gerek bile yok.

Yalvarman gerçekten trajikomik. Ne kadar maaş alıyorsun Apple'dan?
Maaş almıyorum. Kaliteli mal alıyorum. İyi mal kendi reklamını kendisi yaptırır.

Kaliteli mal alıyorum

Arka cam tedarikçileri zaten aynı. Panel tarafında Apple, Samsung'dan tedarik ediyor. Alüminyum olarak Apple başka bir firmadan tedarik ediyor, Note 10+, Note 20 Ultra, S21 Ultra ve S22 Ultra gibi telefonların kalitesi ortada, bunlara kalitesiz demek deneyimsizlikten ya da rakip firmanın fanatikliğini yapmaktan başka bir şey değildir. Ayrıca Apple'ın Pro modellerinde çerçevedeki paslanmaz çeliği Samsung, baz modellerde kamera havuzuna koyuyor. Xiaomi'yle ya da Oppo'yla falan karıştırdınız herhalde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı