iPhone 12 mi 13 mü 14 mü?

• Konuyu başlatan die
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 4.444
Hala araştırma içerisindeyim. Bu 3 cihazı da tecrübe edinmiş birileri var mı? Önerisi nedir? Bir üstteki arkadaş 12 yeterli olur demiş fakat zaten 11 kullanıyorum. 11'den 12'ye geçişte de çok fark olur mu?

Hala araştırma içerisindeyim. Bu 3 cihazı da tecrübe edinmiş birileri var mı? Önerisi nedir? Bir üstteki arkadaş 12 yeterli olur demiş fakat zaten 11 kullanıyorum. 11'den 12'ye geçişte de çok fark olur mu?

12 13 14 üçünüde deneyimledim. 13 ve 14 ikisine de iyi ki geçmişim dedim, 12 pişmanlıktır pil olarak çok kötü, ses kalitesi seviyesi 11'in bile altında onun dışında beğenmediğim bir yanı yoktu. 13'e geçtim pil sorunum tamamen çözüldü ses çok tatmin ediciydi kullansam hala kullanırdım 14e geçtim yine pil de artı sağladı sinematik modu kullanıyorum 4K gelmesi iyi oldu ön kamera ve genel olarak gece çekimi çok daha iyi. Yani her model birbirinden iyi. Almak istersen 14 al kesinlikle ama çıkabiliyorsan 14 Pro 256 GB da iyi gider.

12'nin batarya olayı sıkıntılı. 13 ile 14 batarya konusunda çok başarılı. 13 ile 14 kameralarının gece performansı ve HDR olayı 12'den daha iyi. 12'nin tek artısı kamerada renk doğruluğu olarak 13 ve 14'ten daha iyi olması.

Ben iPhone 12 kullanıyorum ve yeterli olacağını düşünüyorum. 11'den 12'ye geçiş yaparsanız farklılığı hissedeceksiniz. 12'den sonra tasarımlar aynı zaten. Ekran kalitesi ve tasarım yeniliği tattıracak. Gönül ister ki herkes 14 alsın ama bütçe denen bir şeyde var. 14'e vereceğiniz para 12'ye vereceğinizden daha çok değer ama bunu söyleyim.
Tek sorunum bataryanın hızlı bitmesi. Aktif kullanımda 7 - 8 saatte bitiyor.

11, 13 mini, 13 Pro Max ve şu an 14 Pro kullanıyorum. 11'den 12 'ye geçilmez, bundan dolayı 13 Mini'ye geçmiştim. 13 Mini ile 13 Pro Max arasında gerçekten gözle görülür bir fark var. Özellikle 120 Hz bayağı bir fark yaratıyor. Benim tavsiyem 30 bin bandında 13 Pro bulabilirsen onu alman, zaten biraz daha yukarısı 14 Pro. 12 artık alınmaz (senin bütçen için), o bütçeye zaten rahatlıkla 13 veya 13 Mini alabilirsin.

iPhone 11'in ekranı IPS LCD. Üst modellerin hepsinde OLED Var. Burada da zaten en büyük farkı hissedersin. Düz model önermem açıkçası. 60 Hz olduğu için. Farkı hissetmezsin de yine de ama Pro modeline geçmeni öneririm. 13 Pro alabilirsin veya da 14 Pro da alabilirsin. Daha büyük ekran istersen de 12 Pro Max veya 13 Pro Max alabilirsin. Bende de şu anda iPhone 11 var. Daha sıkılmadım bu cihazdan. Biraz zaman geçsin 13 Pro Max almayı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı