iPhone 12'yi günde 2 kez şarja takmak pil sağlığını etkiler mi?

772281

Centipat
Geçtiğimiz günlerde iPhone 12 aldım.
Pil sağlığını korumak için %20 ve %80 arasında tutuyorum şarj değerlerimi.
Bu da 4-5 saat ekran süresi veriyor bana. Aslında yetiyor ama yetmediği günler olabiliyor.
Günde 2 kez şarja takmak nasıl bir etki eder pil sağlığına?

Devir atmak pili sıfıra indirmekle ilgiliydi değil mi?

Hayır toplam %100 kullanılmasıyla ilgili. Mesela pil 80'deyken 20'ye düşürdün %60 şarj yedi sonra bir daha 80'e çıkarıp 40'a indirdin %40 daha yedi toplam %100 oldu. Bu bir devir oluyor. Kullanımın doğru ama %80 de bırakmana gerek yok çok bir etki etmiyor %20'nin altına düşürme yeter.

Hayır toplam %100 kullanılmasıyla ilgili. Mesela pil 80'deyken 20'ye düşürdün %60 şarj yedi sonra bir daha 80'e çıkarıp 40'a indirdin %40 daha yedi toplam %100 oldu. Bu bir devir oluyor. Kullanımın doğru ama %80 de bırakmana gerek yok çok bir etki etmiyor %20'nin altına düşürme yeter.

Tamamdır hocam anladım teşekkürler.

Geçtiğimiz günlerde iPhone 12 aldım.
Pil sağlığını korumak için %20 ve %80 arasında tutuyorum şarj değerlerimi.
Bu da 4-5 saat ekran süresi veriyor bana. Aslında yetiyor ama yetmediği günler olabiliyor.
Günde 2 kez şarja takmak nasıl bir etki eder pil sağlığına?
Arkadaşlar döngü durumunu üstte izah etmişler. Doğrusunu yapıyorsunuz. Ek birkaç şey ekleyeyim:
-Orijinal adaptör ve kablo kullanmıyorsanız ona geçin.
-Petek gibi şeylerin üstüne koymayın veya çok sıcak ve soğuk ortamlarda şarj etmemeye çalışın. Şarjda kullanmayın.
-Magsafe gibi kablosuz şarj cihazlarını veya arabalarda olan kablosuz şarjlarda şarj etmeyin mümkün mertebe.
-iOS sürümünüzü ihtiyaç hissetmiyorsanız güncellemeyin. En önemli madde. Yukarıda dediklerimde de amaç pili ekstra ısıtmamak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı