iPhone 13 alınır mı?

Halihazırda Oppo Reno4 Lite kullanıyorum ve değiştirmek istiyorum aklımda iPhone 13 var sizce parasına değer mi?
11 kullanıyorum 2020 başından beri. Fotoğraf vs. çekmediğim için pro almamıştım. iPhone'dan şaşma yüksek meblağlarlar androide verilmez. Eski telefonum iPhone 6 idi. Halen annem kullanıyor. 2014-2015te çıkan bir tane şuan çalışan Android telefon gösteremezler örneğin gösterseler de hesap makinesi gibi ağır çalışıyordur. İstemeyerek 1 yıl çok üst bir android kullandım Asus Zenfone 5Z, sonra hemen Apple'a gerdi döndüm. Ekran özelliğine vs. bakma apple kalitesini S23 dahi veremez.
 
arkadaşlar yorumlarınızı okudum tek tek teşekkürler, açıkçası iphone 6s sonrası bütçem olmadığı için oppo almıştım ve su an android hiç düşünmedim aklımda 11 vardı ama almışken bütçe arttırıp 13 mü alsam diye düşünüyordum uzun süreli kullanım açısından
 
Arkadaşlar yorumlarınızı okudum tek tek teşekkürler, açıkçası iPhone 6S sonrası bütçem olmadığı için Oppo almıştım ve su an Android hiç düşünmedim aklımda 11 vardı ama almışken bütçe arttırıp 13 mü alsam diye düşünüyordum uzun süreli kullanım açısından.

Oppo'nun hangi modelini kullandığını bilmiyorum ama bizim insanımızın yaptığı en büyük hata şu oluyor genelde, gidip orta seviye bir Android cihaz satın alıyorlar ve bir süre sonra cihaz yetersiz gelmeye kasmaya donmaya falan başlıyor ki günümüzdeki orta seviye cihazlar bile bu sorunu büyük oranda aştılar. Apple tarafında ise hangi cihazı satın alırsanız alın o yıl üretilmiş en güçlü donanımla donatılmış oluyor ve diğer özelliklerden kısılıyor. Bu durumda o cihaz üstünden yıllarda geçse orta seviye Android cihazlara kıyasla performansını korumaya devam ediyor. Uzun lafın kısası Android tarafındada en iyi donanımlara sahip bir model tercih edersen IPhone'da olduğu gibi seni en az 3-5 yıl kadar sorunsuz götürecektir. Ben Samsung S6'yı kendim düşüp kırana kadar yıllarca kullandım bir kere yarı yolda bırakmadı daha sonra POCO F1 ilk çıktığında satın aldım 3 yılı aşkındır kullanıyordum bir kere olsun problem yaşamadım, şu an babamda kullanmaya devam ediyor. Şu an Realme GT2 Pro'ya geçtim bunu da 5 yıl kadar kullanırım diye düşünüyorum.
 
Kesinlikle öyle. Orta kalite Android ya da bilinmeyen markaların amiral gemilerini kullanıp iPhone ile kıyaslandığında her türlü iPhone daha iyi olacaktır çünkü Apple hiç bir zaman orta kalite ürün yapmaz. Hep üst model ürün çıkarır. Sende gidip 10 bin liralık Android ile 30 bin liralık iPhone kıyaslandığında tabi ki iPhone dersin. Fakat samsung galaxy s23 gibi amiral gemileri çok çok uzun yıllar götürür, seni yarı yolda bırakmaz. Iphone 14 den ucuz olmasına rağmen ona üstün gelen özellikleri de vardır. Iphone 14 den s23'e geçip memnun olmayan kişi apple ekosisteminde olabilir diğer türlü memnun etmeyecek bir nedeni yok.
 
Bu bir soru mu tabii ki de alınır. 2016 yılından itibaren iPhone 6 modelini kullanmaktayım geçen yıldan itibaren güncelleme almayı kesti ama imkanım olsa yükseltme yapabilseydim yapacağım ilk model o olurdu. Tabii ki yanı sıra yüksek hafıza ve Pro modelini tercih ediniz zira cihazın eski sürümlerden pek bir farkı kalmıyor. (bana göre)

AAAAA çok mutlu oldum şuan, 7 yıldır iPhone 6 kullanan tek insan ben olduğumu düşünüyordum.
Halihazırda Oppo Reno4 Lite kullanıyorum ve değiştirmek istiyorum aklımda iPhone 13 var sizce parasına değer mi?

Hocam iPhone 13 alınabilir bence. Özelliklerine göre fiyatı çok da fazla değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı