iPhone 13 satılıp iyi bir Android'e geçilir mi?

O konuda haklısın hocam ona lafım yok ama S23 rakibi de iPhone 14 Pro değil mi?
Hocam kuzenimde 16 var bende S23. Bugün akşam iki telefonun kamerasını karşılaştırdım. Ev içerisindeki aydınlatma karşısında S23 daha başarılı performans sergiledi, ekran 60hz ve 120hz farkını gördüm. S23 öncesi İphone 15 Pro kullanıyordum ve ekran kırılınca satıp bunu almıştım, telefondan sıkıldım diye geri 16ya geçeyim diyordum ama Pro dışında alınmazmış onu bu akşam gördüm

Neden ki hocam? Ben genelde APK yüklerim.

Hocam kuzenimde 16 var bende s23. bugün akşam iki telefonun kamerasını karşılaştırdım. Ev içerisindeki aydınlatma karşısında S23 daha başarılı performans sergiledi, ekran 60Hz ve 120Hz farkını gördüm. S23 öncesi iPhone 15 Pro kullanıyordum ve ekran kırılınca satıp bunu almıştım, telefondan sıkıldım diye geri 16ya geçeyim diyordum ama Pro dışında alınmazmış onu bu akşam gördüm.

Hocam ben en iyisi 13'ün bataryasını değiştireyim ya artık yenisi çıkarsa onu alırım ayrıyeten dediğin gibi düz 13 ve Pro arasında fark var ama düz modelleride boyutundan dolayı seviyorum ufacık ele oturuyor.

Neden ki hocam? Ben genelde APK yüklerim.

Hocam ben en iyisi 13'ün bataryasını değiştireyim ya artık yenisi çıkarsa onu alırım ayrıyeten dediğin gibi düz 13 ve Pro arasında fark var ama düz modelleride boyutundan dolayı seviyorum ufacık ele oturuyor.
Yurt dışından getirme imkanın varsa 16 ay kullanıp satabilirsin ama ben şahsen o topa girmem

Samsung iyi bir marka ancak yazılım desteği politikası, yazılım güncelleme programına uyuş, cihazlar arasındaki yazılımsal özellikleri kısıtlaması gibi kurnazlıkları insanı çileden çıkartıyor. En basitinden; S21 Ultra veya S21, S21+ gibi modellerde Astronomi Çekim Modu varken benim S21FE cihazıma bu özelliği vermiyor. Neden? Hiçbir nedeni yok, sadece iş olsun diye.

Son zamanlarda da, Samsung cihazların arayüz sürümü olan One UI 7'yi aylardır "getireceğiz-getireceğiz" diyorlar ama gecikme üzerine gecikme yaşatıyorlar. Bu yüzden iPhone'dan Xiaomi ve Huawei gibi markalara geçiş yapmanı öneririm. Tabii ki doğru marka ve model belirlemek için senin telefon kullanma amacını, kişiliğini ve sıklığını bilmek gerekiyor, bu yüzden bunlar olmadan iyi bir öneri yapmak zor.

Konu Dışı: Profil fotoğrafın karşısında diz çöküyorum, saygılar khaleesi. 😃

Son düzenleme:
Herkese selamlar, IPhone'a geçeli neredeyse 5 yıl oldu. İlk Apple cihazım iPhone 13T. Arayüz açısından çok memnunum. Ancak şu an iPhone 16 Pro Max'in en düşük fiyatı 105 bin TL civarında. Buna karşılık Xiaomi veya Samsung'un en iyi modelleri 70-80 bin TL bandında. Sizce hangisi daha mantıklı?

Biliyorum, Android fiyat/performans açısından daha mantıklı ama IPhone'un en sevdiğim özelliği kesinlikle arayüzü. Bu konuda gerçekten çok kararsızım. Android cihazlar daha özgür, APK yükleme gibi esneklikler de var ama IPhone'un arayüzü bambaşka, gerçekten çok hoşuma gidiyor.

Ek olarak IPhone'u satma sebebim, şarjının artık çok hızlı bitmesi.
Eğer senin için cihaz, gündelik hayatta stres yaratmasın; aç kapa sorunsuz çalışsın; 5 yıl boyunca hızını kaybetmesin diyorsan...
Fiyat/performans değil, zihin/performans telefonu iPhone’dur.
Eğer arayüz seni mutlu ediyorsa ve bu seni gerçekten etkiliyorsa, sırf donanım karşılaştırması yaparak Android’e geçmek seni sadece teknik olarak mutlu eder. Ama kullandıkça ben iPhone'daki hissi özlüyorum diyeceğin günler uzak değil.

Hocam ben iPhone 11'den Samsung S21'e geçmiştim. Ciddi anlamda 1 haftalık kullanımdan sonra iOS'i unutuyorsunuz. Android cephesinde en iyi yazılıma ve işlemciye sahip olan Samsung'tur. O yüzden kesinlike Samsung Galaxy S serisinden alın derim. Eğer bütçeniz varsa S25 Ultra mükemmel telefon.

Bence batarya değiştirin devam edin. O parayla hayat kalitenizi arttıracak birsürü şey alabilirsiniz. Örneğin daha büyük TV, yanına kablosuz kulaklık, bilgisayar, macbook, scooter :)

Yani o parayla alınabilecekler düşünülürken 120Hz ekran vb. özellikler önemsiz kalıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı