iPhone 13 su aldı ve dokunmatiği çalışmıyor

goktugzz2

Centipat
Daha fazla  
iPhone 13 telefonumu suya dayanıklı olduğu için doğal olarak dün video çekmek için havuzun altına soktum. 1-2 defa da yapmıştım ama bu sefer ekranın yarısından itibaren sağ kısmın dokunmatiği çalışmamaya başladı. Sizce sorun nedir? Garanti karşılar mı? Ne yapmalıyım sıfırlasam geçer mi?

iPhone 13 telefonumu suya dayanıklı olduğu için doğal olarak dün video çekmek için havuzun altına soktum. 1-2 defa da yapmıştım ama bu sefer ekranın yarısından itibaren sağ kısmın dokunmatiği çalışmamaya başladı. Sizce sorun nedir? Garanti karşılar mı? Ne yapmalıyım sıfırlasam geçer mi?

Kullanıcı hatası diyebilir garanti ama suya dayanıklı diye tanıtıyorlar ilginç sıfırlamakla geçmez bu durum yazılımsal değil donanımsal.

1. İphonelar su geçirmez değildir. Sadece dayanıklıdır. Su alır ve bozulabilir.
2. Telefonunuz su almış ve dokunmatiği değişmesi gerekiyor ve suya bağlı bazı hasarlar da olabilir.
3. İncelediklerinde maalesef kullanıcı hatası diyecektir ve ücretini sizden talep edeceklerdir.
4. Sıfırlarsanız geçmez.
5. Tuzlu su olmadığı için biraz bekleyin buharlaşmasını çok düşük bir ihtimal düzelebilir fakat zaten 6 saati geçtiyse götürün.

Cihaz etkilenecek kadar su aldığında cihaz içerisinde turnusol kağıdı mantığıyla işleyen bir kağıt var su temasında rengi değişiyor. Suya dayanıklı ile su geçirmez aynı şey değil. Su sıçraması yağmur altında kullanmak ya da kısa süreli suya düşme gibi durumlarda sıkıntı çıkmıyor fakat direkt suya daldırıp uzun süre kamera kullanımı vs önerilmiyor.

1. IPhone'lar su geçirmez değildir. Sadece dayanıklıdır. Su alır ve bozulabilir.
2. telefonunuz su almış ve dokunmatiği değişmesi gerekiyor ve suya bağlı bazı hasarlar da olabilir.
3. incelediklerinde maalesef kullanıcı hatası diyecektir ve ücretini sizden talep edeceklerdir.
4. sıfırlarsanız geçmez.
5. tuzlu su olmadığı için biraz bekleyin buharlaşmasını çok düşük bir ihtimal düzelebilir fakat zaten 6 saati geçtiyse götürün.

Pirince yatırsam düzelebilir mi?

Havuzun en altına kadar soktuysan suyun basıncından da zarar görmüş olabilir.
hayır sadece yüzeyde

Technopat Haberler

Geri
Yukarı