IPhone 13 veya 14 almak veya almamak için 10 neden

Samsung telefonlarda şebeke sorunu var diyorlar. Bir de açılış ekranında çok uzun kalıyor ben şahsen böyle açılış ekranında uzun kalacak bir telefonu tercih etmezdim. Ama diğer konularda iyi ise ona da bir bakarım ama ben şahsen iPhone 13 veya 12 tercih ediyorum. Fakat bu benim görüşüm sizin görüşünüzü bilemem. Mesela iPhone telefonlarda optik kamera sabitleyici var.

Mesela iPhone 11 veya 12 iyi midir?

Yok alınmaz 11,12 en az 13.

Hiçbiri alınmaz, artık külüstür bunlar. 30k bütçen varsa gel yurt dışı düşün derim. 30K'ye 15 Pro, 15 Pro Max alırsın %103 vergi yüzünden külüstür cihazlara mahkum kalmazsın. Düşünürsen kayıtsız kullanım şeklini açıklarım.

Hiçbiri alınmaz, artık külüstür bunlar. 30k bütçen varsa gel yurt dışı düşün derim. 30K'ye 15 Pro, 15 Pro Max alırsın %103 vergi yüzünden külüstür cihazlara mahkum kalmazsın. Düşünürsen kayıtsız kullanım şeklini açıklarım.

Peki kayıtsız nasıl yapılıyor? Yasal mı? Herhangi bir sorun yaşar mıyım? Halihazırda bir tuşlu telefonum vardı sınav haftalarında kullandığım ve o telefon yurt dışından kaçak gelip kayıt olmadığı için BTK tarafından iptal edildi.

Samsung telefonlarda şebeke sorunu var diyorlar. Bir de açılış ekranında çok uzun kalıyor ben şahsen böyle açılış ekranında uzun kalacak bir telefonu tercih etmezdim. Ama diğer konularda iyi ise ona da bir bakarım ama ben şahsen iPhone 13 veya 12 tercih ediyorum. Fakat bu benim görüşüm sizin görüşünüzü bilemem. Mesela iPhone telefonlarda optik kamera sabitleyici var.

Açılış ekranında aynı fiyattaki Samsung ile Apple arasında bir fark yok hatta genelde Samsung önde. Şebeke sorunu sadece 10bin TL'ye bir Samsung alıyorsanız var. Apple'ye verdiğiniz parayı Samsung'a verirseniz kolay kolay yaşamazsınız. Optik kamera sabitleyici derken OIS'den bahsediyorsanız bu özellik Samsung'un 14bin TL cihazına bile koyduğu ve s serisinde çok uzun zamandır kullandığı bir kamera teknolojisi. Genelde aynı fiyattaki Samsung'un Apple'den daha fazla güncel kalacak olması, daha iyi batarya ve işlemci sunması, daha az ısınıp daha iyi ekran sunmasıda ayrı bir gerçek. Samsung TR özel fiyatlandırma sistemi yaptığı için bu kadar kârlı yoksa Apple gibi olırdu fiyatlar ama insanlar Samsung'un ucuz olmasını özel politika değil de Samsung kötü olduğu için sanıyor. Eğer iPhone Pro, Pro Max modellere bütçe yetmiyorsa(14 Pro hatta en kötü 13 Pro) Apple almak için tek sebep ekosistem olması. Yine Pro Pro Max fiyatınada daha iyi Samsung'lar elbette var ancak siz Apple sevdiğiniz için diyorum. Bu arada iPhone 11 ile 12 için diyeceğim tek şey almanın gram mantıklı olmadığıdır.

Peki kayıtsız nasıl yapılıyor? Yasal mı? Herhangi bir sorun yaşar mıyım? Halihazırda bir tuşlu telefonum vardı sınav haftalarında kullandığım ve o telefon yurt dışından kaçak gelip kayıt olmadığı için BTK tarafından iptal edildi.

Normalde sekiz ay hakkınız oluyor ülkemizde. Bu süre yasaldır. Bunu devlet veriyor. Sekiz ay bittikten sonra yanına eski bir iPhone 6s, SE1 gibi bir cihaz alıp Apple'ın kendi özelliği olan iCloud arama yönlendirme ile gelen aramaları ve internet paketinizi yurt dışı telefonda yine kullanabilirsiniz. Burada yasa dışı hiçbir şey yok korkmanıza gerek yok. Nisan ayında alırsan hiç kapanma yaşamadan 16 ay boyunca kullanabileceksin.

Instagram 60 FPS destekliyor yalnız hocam.

60FPS destekliyor ama kaydırırken 60Hz ile 120Hz farkı var hocam. Instagram'ın desteklediği FPS ile bağımsız bir olay.

CS2 mi oynican Hz i napıcan telefonda?

60Hz ile 120Hz akıcılık farkını bilmeden yorum yapmak komik oluyor. Ana ekranda ve quick paneli çekerken bile fark ediliyor Hz farkı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı